Tuulilasi

Renault-Nissan lähdössä kovalla arsenaalilla robottiautojen markkinoille – vuonna 2020 peräti yli 10 eri mallia!


Renault-Nissan-allianssi on lanseeraamassa seuraavien neljän vuoden aikana yli kymmenen autoa, joissa hyödynnetään itseohjautuvaa teknologiaa.
Kuvat Renault-Nissan

Konserni vahvisti lanseeraavansa itseohjautuvaa teknologiaa hyödyntäviä autoja Yhdysvalloissa, Euroopassa, Japanissa ja Kiinassa vuoteen 2020 mennessä. Uusi teknologia integroidaan edullisiin massamarkkinoille suunnattuihin autoihin.

Konserni tuo myös laajan valikoiman uusia sovelluksia, jotka mahdollistavat verkkoyhteydet työ- ja viihdetarkoituksiin sekä sosiaalisen median käytön. Allianssi on kertonut sitoutuneensa kuolonuhrittomaan ja päästöttömään liikenteeseen.

Itseohjautuvan teknologian yleistymisen odotetaan entisestään vähentävän kuljettajien inhimillisiä virheitä, jotka aiheuttavat 90 prosenttia kuolonkolareista.

Vuonna 2016 Renault-Nissan on tuomassa tiettyihin automalleihin Single-lane control -teknologian, joka mahdollistaa itseohjautuvan maantieajon myös vilkkaassa liikennevirrassa. Vuonna 2018 on vuorossa Multiple-lane control -teknologia, joka auttaa välttämään vaaratilanteet ja vaihtamaan kaistaa moottoritiellä automaattisesti.

Vuonna 2020 lanseerattava Intersection autonomy -teknologia mahdollistaa ajamisen ilman kuljettajan toimenpiteitä myös risteyksissä ja ruuhkaisessa kaupunkiliikenteessä. Kaikki itseohjautuvan teknologian järjestelmät ovat valinnaisesti kuljettajan käytettävissä.

Allianssikumppanit yhdistivät tekniset suunnittelutoimintonsa vuonna 2014. Renaultin ja Nissanin insinöörit työskentelevät nyt yhdessä, jotta päällekkäisyydet seuraavan sukupolven teknologioiden kehityksessä vältetään. Kehitystyön tulokset ovat kummankin yhtiön ja niiden kaikkien automerkkien käytössä.

Renault-Nissan on myynyt miltei 300 000 täysin sähkökäyttöistä autoa sen jälkeen, kun ensimmäinen Nissan LEAF myytiin Kaliforniassa joulukuussa 2010. Konserni on tällä hetkellä sähköautojen markkinajohtaja maailmassa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 8.1.2016