Tuulilasi

Renault kehittää sähköautojaan Formula E:n avulla


Neljännen kautensa aloittanut sähkömoottorisilla autoilla kilpailtava Formula E -sarja kasvattaa nopeasti suosiotaan kaikkialla maailmassa. Renault on ollut automaailman edelläkävijänä sarjassa mukana sen alusta alkaen. Muut autonvalmistajat ovat vasta nyt löytämässä kiehtovan uuden kilpailumuodon.
Kuvat All Over Press

Koska Renault on sähköautojen myynnissä Euroopan markkinajohtaja, hiljaisilla ja paikallisesti päästöttömillä Formula E -autoilla kilpaileminen kuuluu luontevana osana Renault Sportin toimintaan. Renaultin panostuksesta sarjaan kertoo se, että kolmen kauden jälkeen sillä on yhtä monta sarjan kokonaisvoittoa.

Renault Sport Racingin toimitusjohtaja Cyril Abiteboul arvioi tulevaa kautta.

"Olemme ainoa yhtiö, joka kilpailee sekä Formula 1 että Formula E -sarjoissa ja olemme pystyneet rakentamaan synergiaa niiden välille. Formula 1:ssä alettiin käyttää hybrideitä vuonna 2009, mistä oli meille hyötyä lähtiessämme mukaan Formula E -sarjaan. Neljäs kausi on Renault Sport Racingille haasteellinen, sillä puolustamme kaikkien edellisten kausien voittoja. Samaan aikaan meidän on kehitettävä uutta autoa kaudelle 5, jolloin säännöt muuttuvat huomattavasti nykyisistä.”

Monet muutkin autonvalmistajat ovat käyttäneet Formula E:tä tuotekehityksessään sekä ennen kaikkea markkinointitarkoituksissa. Imagohyötyjen vuoksi moni autonvalmistaja onkin nyt kiinnostunut enemmän sähköformuloista kuin Formula 1:stä. 

Julkaistu: 12.1.2018