Tuulilasi

Renault haluaa autoteollisuuden ykköseksi – tässä keinot

Renault haluaa autoteollisuuden ykköseksi – tässä keinot
Renault on monimuotoistamassa bisnesmallejaan tavoitteenaan varmistaa menestymisensä tulevaisuudessa, kun autoteollisuuden maisema muuttuu jo nyt hyvin nopealla tahdilla.
Kuvat Renault

Yhtiön suunnittelujohtaja Laurens van den Acker sanoo Autocarille, että Renaultin on nyt laitettava näppinsä kaikkiin mahdollisiin peleihin saavuttaakseen tavoitteensa eli globaalin ykkösaseman autoteollisuudessa.

”Me uskomme, että on oltava pelissä mukana sekä tavallisten henkilöautojen että robottitaksien kehityksessä. Molempia tarvitaan. Esittelemämme Symbioz konseptiautomme kertoo, miltä tulevaisuuden liikkuminen voi näyttää. Ja vaikka aiommekin kehittää niitä edelleen, teemme silti tulevaisuudessakin ihan tavallisia henkilöautoja.”

Van den Ackerin mukaan Renault tarvitsee kehitystyössään myös apua teknologisilta partnereilta talon ulkopuolelta. Renault-Nissan-Mitsubishi aikoo tuoda markkinoille vuoteen 2022 mennessä 15 autoa, joissa on autonomisia ominaisuuksia.

”Kilpailu on juuri nyt niin armotonta, ettei siinä pysy mukana ilman ulkopuolisia partnereita. Tulemme julkistamaan omat yhteityökumppanimme lähitulevaisuudessa.”

Julkaistu: 3.4.2018
Kommentoi »