Tuulilasi

Renault ensimmäisenä eurooppalaisena eksoottisille automarkkinoille


Renault on allekirjoittanut sopimuksen henkilöautojen valmistamisesta ja myynnistä Pakistanissa. Pakistanin automarkkinat ovat kovassa kasvussa.
Kuvat Renault

Renaultin partneriyritykseksi tulee Al-Futtain Automotive. Dubailaisyritys rakentaa tehdasta Pakistanin Karachin lähelle ja on myös luomassa jälleenmyyntiverkostoa maahan.

Pakistanissa vain 18:lla tuhannesta ihmisestä on auto. Maassa on 205 miljoonaa asukasta, mutta siellä myytiin viime vuonna vain 200 000 henkilöautoa.

Renault on ensimmäinen eurooppalainen automerkki, joka lähtee Pakistanin markkinoille. Pakistanin hallitus on yrittänyt vero- ja tullihelpotuksilla houkutella ulkomaisia autonvalmistajia maahan. Kialla ja Hyundailla on jo omat suunnitelmansa Pakistanissa, samoin Volkswagen Group on kertonut neuvottelevansa kevyiden kuljetusajoneuvojen kokoonpanosta Pakistanissa.

"Renault on erittäin tyytyväinen, kun pääsemme laajentamaan kansainvälistä jalanjälkeämme nyt Pakistaniin, jonka automarkkina kasvaa 10 % vuosivauhdilla”, sanoi Renaultin Afrikan, Lähi-Idän ja Intian aluejohtaja Fabrice Cambolive tiedotteessa.

”Olemme etsineet uusia markkina-alueita ja Pakistan on juuri sellainen, mihin halusimme. Mutta nyt olemme vielä pisteessä nolla, ja jokainen auto, jonka myymme siellä, on bonusta.”

Renault myi Afrikan, Lähi-Idän ja Intian alueella viime vuonna 491 000 autoa, vuoteen 2020 mennessä tavoitteena on myydä 800 000.

Julkaistu: 22.11.2017