Tuulilasi

Renault Clio täyttää 30 vuotta - näin auto on muuttunut vuosikymmenten varrella

Renault Clio täyttää 30 vuotta - näin auto on muuttunut vuosikymmenten varrella
Renault Clio täyttää kolme vuosikymmentä tänä vuonna ja juhlii sitä olemalla JATO Dynamicsin tilastojen mukaan myydyin automalli Euroopassa helmikuussa 2020.

Vastikään esitellyssä uudessa Cliossa on luokkansa parasta tekniikkaa, erittäin korkea perusvarustustaso sekä merkittävästi kehittynyt koetun laadun tuntu. Sen lisäksi uusi Clio sai täydet viisi tähteä Euro NCAP:n uusissa tiukoissa turvallisuustesteissä ollen viime vuoden testatuista luokkansa paras.

CLION historia lyhyesti

Clio 1 (1990): Korvasi Renault 5 -mallin ja sisälsi varustusta, jota oli totuttu näkemään vain isomman kokoluokan autoissa. Clio palkittiin Vuoden Auto -tittelillä 1991.

Clio 2 (1998): Toinen sukupolvi oli edeltäjäänsä pidempi (+7 cm) ja tarjosi siten enemmän matkustamotilaa. Auto sai kiitosta mukavuudesta ja turvallisuutta lisättiin varustelemalla auto ABS-jarruilla ja etu- ja sivuturvatyynyillä.

Clio 3 (2005): Kolmas sukupolvi erottui dynaamisemmalla tyylillään ja tarjoten uutta teknologiaa, esim. avainkortin ja handsfree-käynnistyksen, sekä lisää turvallisuutta eli jopa 8 turvatyynyä. Tämä Clio sai ensimmäisenä autona kokoluokassaan täydet viisi tähteä EuroNCAP:n testeissä. Clio voitti vuonna 2006 toistamiseen Vuoden Auto -tittelin ensimmäisenä automallina, joka onnistui toistamaan voittonsa.

Clio 4 (2012): Neljännen sukupolven muotoilu, joka sai linjansa DeZir -konseptiautosta, on ollut inspiraation lähteenä koko uudelle Renault-mallistolle. Muotoilusta on tullut yksi Renaultin suurimmista valteista ja uusi Clio vain vahvistaa tätä ominaisuutta.

Julkaistu: 1.4.2020
Kommentoi »