Tuulilasi

Renault 5 Turbo herätettiin henkiin – fiilis kuin aikakoneessa

Renault 5 Turbo herätettiin henkiin – fiilis kuin aikakoneessa
Kolmemiehinen Légende Automobiles on herättänyt henkiin vuosina 1972-1996 valmistetun Renault 5:n. Ja millä tavalla; autossa on 400 hevosvoimaa ja sen kori on hiilikuitua. Autosta löytyy paljon uutta teknologiaa ja tavoitteena onkin ollut luoda fiilis, kuin olisi matkustanut aikakoneella ajassa taaksepäin.
Julkaistu: 27.7.2021

Légende Automobilesin mukaan kyseessä on paras mahdollinen versio tästä B-segmentin ikonista.

Renault 5 Turbo 3:ssa on turboahdettu nelisylinterinen moottori, josta irtoaa yli 400 heppaa. Autoa komennetaan manuaalivaihteistolla. Eturenkaat ovat 16-tuumaiset, takana 17. Ajovalot ovat LEDit ja takana on integroitu siiveke.

Ohjaamossa on kilpaistuimet ja moderni digitaalinen kojelauta. Ohjauspyörä on hyvin minimalistinen. Auto on tekijöidensä mukaan erinomainen käsiteltävä, mutta siihen on varmuuden vuoksi asennettu turvakaaret.

“Halusimme luoda laitteen sellaisille ihmisille, jotka ovat yhtä hullaantuneita ajamiseen kuin mekin. Tällaista autoa harvat ihmiset maailmassa edes uskaltaisivat yrittää rakentaa”, Légende Automobiles kommentoi tiedotteessa.

”Teknologia on tuonut meille paljon hienoja juttuja, mutta se on myös vienyt hieman pois sellaista käsinkosketeltavaa ajoelämystä, mitä me ajohullut olemme kaivanneet. Halusimme tähän autoon ehdottomasti manuaalisen vaihteiston, että auton kuljettaja voi kontrolloida turbomoottoria täydellisesti.”

Mitään tietoa ei ole siitä, paljonko autoja valmistetaan ja millä hinnalla ne myydään.

5 kommenttia