Tuulilasi

Rekisteröinnit: pientä plussaa


Maaliskuussa rekisteröitiin 9 626 henkilöautoa, 1,3 % enemmän kuin vuosi sitten. Koko alkuvuosi meni paremmin, tammi-maaliskuussa rekisteröintimäärä oli 10,3 % viimevuotista suurempi. Henkilöautomerkkien ykkönen oli Volkswagen, suosituin malli Skoda Octavia.

Kaikki ajoneuvolajit

Tammi – maaliskuussa on rekisteröity 30 503 uutta henkilöautoa, mikä on 10,3 prosenttia enemmän kuin viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Tällä vuosituhannella keskimääräinen rekisteröintimäärä vuoden ensimmäisellä neljänneksellä on ollut lähes 37 500 henkilöautoa, joten kasvuprosenteista huolimatta autokauppa on kaukana normaalista tasosta. Maaliskuussa henkilöautoja ensirekisteröitiin 9 626 kappaletta, mikä on 1,3 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Henkilöautot merkeittäin

Henkilöautot malleittain

Uusia pakettiautoja rekisteröitiin tammi-maaliskuussa 2 702 kappaletta, mikä on kuusi prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Henkilöautokaupan tavoin myös pakettiautojen rekisteröintimäärät ovat kaukana normaalista tasosta, sillä 2000-luvulla ensimmäisen neljänneksen keskimääräinen ensirekisteröintimäärä on ollut lähes 3 800 kappaletta. Maaliskuussa ensirekisteröitiin 864 pakettiautoa, mikä on 5,1 prosenttia enemmän kuin viime vuoden maaliskuussa. 

Pakettiautot merkeittäin

Kuorma-autoja on ensirekisteröity tammi-maaliskuussa 676 kappaletta, mikä on 13,9 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Raskaita, yli 16-tonnisia kuorma-autoja on rekisteröity alkuvuonna 535 kappaletta ja niiden rekisteröintimäärä on laskenut 9,6 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Maaliskuussa ensirekisteröitiin 220 kuorma-autoa ja viime vuoden maaliskuuhun verrattuna määrä lisääntyi 3,8 prosenttia.

Kuorma-autot merkeittäin ja kokonaismassaluokittain

Uusia linja-autoja on rekisteröity tammi – maaliskuussa 68 kappaletta ja viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna rekisteröintimäärä on 21,8 prosenttia pienempi.

Linja-autot merkeittäin

Julkaistu: 1.4.2014