Apu

Reino Nordin tavoittelee unelmaansa: "Jos haluaa olla miljonääri, pitää elää kuin olisi jo"

Reino Nordin tavoittelee unelmaansa: "Jos haluaa olla miljonääri, pitää elää kuin olisi jo"
Reino Nordin painottaa, että ei raha mitään tuo, varsinkaan siinä vaiheessa, kun ne paikat loppuvat, mihin sitä rahaa työntää.

Kun autossa täytyy viettää kymmeniä tunteja viikossa, miksipä sitä ei viettäisi näin: laulaja Reino Nordin on rakentanut itselleen pesän nahkaistuimen ja ratin väliin. Käden ulottuvilla on kaikkea, mitä ajaessa tarvitsee. Kahvimuki, aurinkolasit, nuuskarasia ja auton valtavalla näytöllä reitti, informaatiota matkanteosta ja taustalla soivasta musiikista.

Pari tuntia ennen lataustaukoa Paimiossa Nordin otti haastattelijan kyytiin Helsingin Länsiväylän alussa. Teslansa kiihtyvyyttä esitellessään hän päästi myös ensimmäisen kerran tavaramerkkinaurunsa. Se kuulostaa luonnolliselta – ja siltä, että nauraja-Reino on nyt niin innostunut, ettei ilo pysy sisällä millään.

Hän vakuuttaa ylipäänsä olevansa nyt eri mies kuin aikaisemmin.

– Totta kai elämässä pitää olla joku unelma, jota kohti on menossa. Mutta jos unelman luo haluaa, pitää elää kuin siellä olisi. Omituinen yhdistelmä, mutta jostain syystä se toimii. Jos haluaa olla miljonääri, pitää elää kuin olisi jo.

On pakko kysyä kuin Jaajo Linnonmaa televisiossa: Haluatko miljonääriksi?

– Riippuu ehdoista. Olen jo monella saralla niin rikas, että kysymys on vanhentunut.

Nordin painottaa, että ei raha mitään tuo, varsinkaan siinä vaiheessa, kun ne paikat loppuvat, mihin sitä rahaa työntää.

– Jos siis kaikkea on tarpeeksi eikä vedä pilveä tai viinaa tai ole ylensyöjä. Se, että on riittävästi, on sama kuin olisi jo miljonääri. Siis jos tietää, mitä haluaa ja osaa olla onnellinen.

Nykyisin Nordin tietää. Tesla Model S on vain väline. Toki juuri tällä autolla Nordin julistaa olevansa paitsi menestyvä, myös ympäristötietoinen. Tärkeitä asioita elämässä ovat perhe ja musiikkiura, jatkossa taas ehkä näytteleminenkin. Enää nämä työt eivät Nordinin mielestä edellytä taiteilijaelämää.

– Olin ennen niin taiteilija, niin taiteilija. Varasin taiteelle kaiken ajan, eikä sitten syntynytkään mitään.

Työlle Nordin antaa nyt selkeät lokerot elämästään – ja johan tapahtuu.

– Rohkeus ottaa homma haltuun auttaa sen tunteen saavuttamisessa, että on oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ei mun pidä olla mäkimontussa vetämässä miljoonalle ihmiselle nyt. Mun pitää olla vetämässä jossain ihan toisessa montussa, joskus ihan muulloin.

"Se lähensi koko meidän perhettämme"

Nordinin automatka osuu samaan iltaan, jona Cheek pitää Valot sammuu -jäähyväiskonserttiaan Lahden mäkimontussa.

Nordinilla on tänä iltana Salossa kaksi esiintymistä: firmakeikka ja esiintyminen pikkufestivaaleilla ravintola Terhossa Mathildedalin ruukkikylässä Salossa.

– En aio lopettaa pikkukeikkoja. Kun siellä on joku kolmevuotias, joka kuuntelee soittoa ja laulua ja innostuu siitä, vastaavaa ei voi kokea missään muualla, missään isommassa paikassa. Tuo kolmevuotias ei yhtään tiedä, kuka minä olen, Nordin sanoo.

Lapsia Nordinilla on kotonakin. On yksi lapsi edellisestä suhteesta, ja hiljattain syntyi kolmas Maria-puolison kanssa. Fidel ja Luna saivat Reina Leona Mimosa -siskon.

Ja kun kyse on Nordinin perheestä, jo uuden vauvan synnytys herätti huomiota. Lapsi syntyi kotona.

– Se oli niin kaunis tapahtuma, se lähensi koko meidän perhettämme. Paikalla oli kaksi kätilöä ja kaikki meni todella hyvin, ja sitähän jossain Kuopiossa kotisynnytystä kritisoivat eivät voi ymmärtää, Nordin puuskahtaa.

Lavalla ei edes mahdu seisomaan suorassa

Tesla kurvaa Ravintola Terhon pihaan. Vastaan tulee Siiri Nordin, isosisko, laulaja hänkin. Hän muutti vuosi sitten Helsingistä Matihdedaliin. Nyt Siiri vastaa Terhon ohjelmatoiminnasta ja on houkutellut festivaalin esiintyjäksi veljensä.

Ennen kuin lähtee ennen illan konserttia ottamalleen pikaiselle firmakeikalle, Reino Nordin kiipeää esiintymislavalle ja tekee soundcheckin.

Kauemmas Cheekin massatapahtumasta ei suosittu artisti pääse: yleisömassaksi riittää noin 200 ihmistä.

Esiintymislavan katos on matalalla. Kun Reino Nordin tarkistaa äänentasoja seisoen kumarassa kukin ja itämaisin matoin koristellulla lavalla, hän ei edes mahdu seisomaan suorassa.

Illan konsertissa hän kääntää olosuhteet voitoksi.

– Näkee, että tämä on Siirin mitoille tehty lava.

"Kissat sanovat miau!"

Pihamaa on täynnä ihmisiä, jotka laulavat mukana – varsinkin hittikappaleessa Antaudun, joka kuullaan keikan huipentumana kahdesti. Ensin sähköisenä, sitten yhteislauluun yllyttävänä akustisena versiona.

– Yleisöstäni 95 prosenttia on naisia – en valita. Olen tajunnut, että minun juttuni ovat rakkauslaulut, Nordin sanoi matkalla.

Mathildedalissakin tosiaan suurin osa kuulijoista on naisia. Konsertin jälkeen säteilevät naiset haluavat yhteiskuvia nauravan laulajan kanssa.

Siiri Nordin kiteyttää tilanteen:

– Kissat sanovat miau!

Julkaistu: 1.10.2018
1 kommentti