Apu

Reino Nordin ruuhkavuosista: "Ihanaa mutta nihkeää aikaa"

Reino Nordin ruuhkavuosista: "Ihanaa mutta nihkeää aikaa"
Suosittu artisti myöntää olevansa väsyneenä ärtynyt. Nyt arki täyttyy pyykeistä, puuroista ja kuskaamisesta.

Laulaja Reino Nordin elää juuri nyt elämänsä ruuhkavuosia. Kotona vilinää arkeen tuovat 15-, 10- ja 8-vuotiaat lapset sekä puolitoistavuotias kuopus.

– He tasoittelevat toisiaan ja teini on kätevästi toisinaan lapsenvahti. Pienin taas on eteenpäin ajava elämänvoima. Aikamoista hulinaa se on, mutta myös mielenkiintoista kun on niin monta versiota itsestä, Reino kuvaili Nenäpäivä-pressissä.

Artistin arki on jatkuvaa pyykkäystä, kuskaamista ja puuron laittamista.

– Vauvan kanssa kaikki on sellaista jatkuvaa hermoilua. Tämä on ihanaa mutta samalla nihkeää aikaa. Nukkuminen olisi tärkeää, mutta jos vauva nukkuu pari yötä huonosti, kaikki on viikon verran päin prinkkalaa. Väsyneenä minusta ja meistä molemmista Marian kanssa tulee ärtyneitä, lapsestakin.

Toistaiseksi perhe asuu edelleen Helsingin keskustassa, mutta muutto isompaan kotiin on ollut mielessä.

– Sitä on haisteltu, mutta toistaiseksi ei ole osunut kohdalle sopivaa. Minua ei häiritse, että kaikki ovat päällekkäin ja lapset nukkuvat kerrossängyissä, hän nauroi.

Hyväntekeväisyyteen Reino antaa kuukausittain rahaa useille tahoille.

– Sivistyksen mitta on, että ne joilla on, antavat. Maailma muuttuu konkreettisilla asioilla.

Nenäpäivässä mukana ovat myös artistit Seksikäs-Suklaa ja Dosdela.

Mikko Alatalo ja Ile Vainio tekivät Nenäpäivää varten kappaleen. – Viesti on se, että meillä on mahdollisuus muuttaa maailmaa paremmaksi auttamisella, Ile sanoi.

– Minun Nenäpäiväni kuluu puhelimen ääressä, sillä otan vastaan ohjelman aikana lahjoituksia, kertoi kuuluttaja Anna-Liisa Tilus.

Kirjailija Matti Rönkä kävi hiljattain Myanmarissa katsomassa, mihin apu konkreettisesti menee. – Oli suuri oivallus, että jatkuvien tulvien maassa kunnon huussi on arvokas asia.

– On hienoa voida auttaa maailman lapsia musiikkia tekemällä, laulaja Mikael Konttinen iloitsi.

Näyttelijä Juha Veijonen täytti elokuussa 60 vuotta. – Kun täytin 40, ajattelin että apua, vanhenen. En enää. Kotipihallani oli hauskat juhlat, viimeiset vieraat lähtivät aamukahdelta.

Julkaistu: 8.11.2019
Kommentoi »