Reilua peliä
Puheenaiheet
Reilua peliä
Marja Aarnipuro: "Miten virkistäviä nämä suomalaiset peliyritykset ovatkaan! Ne tuovat tähän loputtomalta tuntuvaan talousankeuteen yhtä raikkaan tuulahduksen kuin rennot lökäpöksylumilautailijat aikoinaan ilmaantuessaan tosikkomaiseen hiihtourheiluun."
Julkaistu 22.10.2013
Apu

Miten virkistäviä nämä suomalaiset peliyritykset ovatkaan! Ne tuovat tähän loputtomalta tuntuvaan talousankeuteen yhtä raikkaan tuulahduksen kuin rennot lökäpöksylumilautailijat aikoinaan ilmaantuessaan tosikkomaiseen hiihtourheiluun.

Yhdessä yössä miljonääreiksi muuttuneet Supercellin omistajat laittoivat kaupan ehdoksi sen, että firma jää Suomeen ja pysyy suomalaisena. Peliyhtiö ja sen omistajat nimittäin haluavat maksaa veronsa Suomeen. He sanovat saaneensa tältä maalta niin paljon, että haluavat antaa nyt jotain takaisin.

Ja kyllä he antavatkin. Tänä vuonna Supercell maksaa Suomeen yhteisöveroja 100 miljoonaa euroa. Pelkästä kaupasta valtio saa transaktioveroja 160 miljoonaa euroa. Peliyhtiön perustajat ja johtajat Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja rikastuivat kumpikin kaupassa yli 170 miljoonaa euroa. Siitäkin verottaja saa siivun.

Eikä siinä vielä kaikki: Paananen ja Kodisoja lahjoittavat osan voitostaan hyväntekeväisyyteen. Osan he sijoittavat uusien kasvuyritysten kehittämiseen. Heidän ja heidän kaltaistensa menestyminen on meidän kaikkien yhteinen etumme. Isänmaallista porukkaa, sanoisin.

Roviohan tämän aloitti. Vihaisten lintujen pelifirmasta on kasvanut kansainvälinen viihdejätti, jonka liikevaihto oli viime vuonna 152 miljoonaa euroa. Luulenpa, että suomalaislapset saavat vastedes hieman lisää peliaikaa.

Kommentoi »