Rattijuoppojen ja huumekäryjen määrä kovassa kasvussa
Autot ja liikenne
Rattijuoppojen ja huumekäryjen määrä kovassa kasvussa
Poliisin viikolla 31 toteuttamassa rattijuopumusvalvonnassa jäi kiinni yhteensä 256 rattijuopumuksesta epäiltyä, joista törkeitä rattijuopumuksia oli 73. Alkoholirattijuoppojen lisäksi tehovalvonnassa jäi kiinni 110 huumausaineiden vaikutuksen alaista kuljettajaa.
Julkaistu 4.8.2020
Tuulilasi

Rattijuopumusten määrä oli yli kaksinkertainen viime vuoden vastaavaan teemaan verrattuna (2019: 115 tapausta). Huumausaineiden vaikutuksen alaisena ajaneiden määrä (108) oli yli nelinkertainen edelliseen vastaavaan teemavalvontajaksoon verrattuna (2019: 23 tapausta). Huumetapausten kasvu näkyi erityisesti Uudellamaalla. On kuitenkin huomattava, että huumetapausten määrä on ollut valtakunnan tasolla kuluvana vuonna noin kolmanneksen viime vuotta korkeampi, joten mistään poikkeuksellisesta ilmiöstä ei rattijuopumusvalvontajakson tuloksissa tältä osin ole kyse.

Poliisi kohdisti tehostettua rattijuopumusvalvontaa erityisesti mökkiliikenteeseen.

"Valvonnan tavoitteena oli jälleen kerran muistuttaa kuljettajia siitä, että päihteet ja liikenne eivät sovi yhteen, sekä ennalta estää rattijuopumusonnettomuuksia", poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta sanoo.

(Lähde: Poliisihallitus)

Kommentoi »