Tuulilasi

Raskaan liikenteen tehovalvonta paljasti valtavan määrän rikkomuksia, vaikka siitä tiedotettiin etukäteen

Raskaan liikenteen tehovalvonta paljasti valtavan määrän rikkomuksia, vaikka siitä tiedotettiin etukäteen
Poliisi totesi viime viikon raskaan liikenteen tehovalvonnassa 177 ajo- ja lepoaikarikkomusta sekä 46 ajopiirturirikkomuksia. Lisäksi piirtureiden manipulointitapauksia paljastui neljä. Määrä oli kova etenkin siihen nähden, että tehovalvonnasta tiedotettiin etukäteen.
Kuvat Liikenneturva

Epäkuntoisuuksien takia matka jouduttiin keskeyttämään kokonaan 16 tapauksessa ja seuraamuksia näistä rikkeistä kirjattiin 63 kappaletta. Lisäksi rangaistuksia jaettiin muun muassa kuorman varmistamiseen (46), kuljettajan ja ajoneuvon asiapaperirikkomuksiin liittyen (18). Etsintäkuulutettuja tavattiin valvonnassa 7 ja rattijuoppoja yksi.

Valvonnassa tuli esille myös 15 tapausta, joissa kuljettaja käytti kännykkää tai muuta viestintälaitetta ajon aikana.

”Poliisin valvonnalle on näköjään tarvetta, kun rikkeitä löytyy tässä määrin, vaikka tälläkin kertaa valvonnasta tiedotettiin etukäteen”, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta sanoo.

Lähtökohtaisestihan valvonnassa ei pitäisi löytää rikkomuksia lainkaan.

Poliisin viime viikolla 22.7 - 28.7 järjestämään valtakunnalliseen raskaan liikenteen tehovalvontaan osallistui myös Kaakkois-Suomen rajavartiosto valvomalla rajanylityspaikoilla.

Viikon aikana tarkastuksiin käytettiin noin 2 400 työtuntia ja tarkastettiin 1 411 raskasta ajoneuvoa. Tarkastetuista ajoneuvoista 1 158 oli kotimaisia ja 253 ulkomaalaisia. Mukana oli 40 linja-autoa.

Valvontaa kohdennettiin tavaraliikenteen osalta erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen ja ajoneuvojen kuntoon.

(Lähde: Poliisihallitus)

Julkaistu: 31.7.2019
2 kommenttia