Tuulilasi

Raportti: Teslan autoissa isoja valmistusvirheitä – Tesla kiistääRaportti: Teslan autoissa isoja valmistusvirheitä – Tesla kiistää

Investointipankki UBS:n uusi raportti on nostanut esiin huolen siitä, kuinka Teslan Model 3 -autot on kasattu. Analyytikoiden mukaan virheitä ei ole helppo korjata.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat Tesla

Raportin mukaan ruuveja puuttuu sieltä täältä, rakenteita on liitetty löyhästi yhteen, erilaisia pultteja on käytetty samaan tarkoitukseen, paneelit ja ikkunat on liitetty löyhästi yhteen ja ovia on hankala sulkea.

Teslan mukaan kyseinen auto oli kuitenkin hyvin varhainen tuotantoversio ja suuri osa asioista on jo korjattu.

”Autoille on tehty laatupisteytys, Teslan Model 3 sai 2,390 pistettä, mikä on vähemmän kuin keskimääräinen pistemäärä”, sanoo USB:n analyytikko Colin Langan CarAdvicen mukaan.

”Lisäksi pisteytystiimi arvioi erikseen auton sisämelun, sen todettiin olevan juuri ja juuri hyväksyttävän rajamailla. Nämä tulokset eivät ole vakuuttavia, kun puhutaan 49 000 dollarin hintaisesta autosta.”

Vaikka Tesla olisikin korjannut virheitä, Langanin mukaan kaikkia niitä ei voi pyyhkiä pois helposti.

”Asiantuntijoidemme mukaan tuotannon virheet ja melu ovat paljon suurempia rakenteellisia asioita, eikä niitä pystytä korjaamaan nopeasti.”

Tesla tietenkin puolusti itseään raportin julkistamisen jälkeen ja kertoi, että sen tuotantoprosessin laatu on noussut nopeasti.

”Meidän asiakastyytyväisyysprosenttimme Model 3:n kohdalla on ollut tämän vuoden aikana 90 %. Se on parantunut vuoden aikana koko ajan, vaikka toimittamiamme autojen määrä on moninkertaistunut”, Tesla sanoo tiedotteessaan.

”Teslan asiakkaiden ei tarvitse koskaan olla huolissaan, sillä jos he eivät ole tyytyväisiä autoonsa, ostamme sen takaisin täydellä hinnalla, korjaamme tai annamme heille kokonaan uuden auton”, Teslalta kerrotaan.

Julkaistu: 24.8.2018