Tuulilasi

Ranskassa muhkea sähköautojen hankintatuki - nyt tuki myös käytettyjen sähköautojen ostajille

Ranskassa muhkea sähköautojen hankintatuki - nyt tuki myös käytettyjen sähköautojen ostajille
Ranskan liikenneministeri Jean-Baptiste Djebbari kertoo Le Parisien -lehdelle, että maassa otetaan käyttöön hankintatuki myös käytetyille sähköautoille. Tuen suuruus on 1000 euroa.
Julkaistu: 16.10.2020

Tuki, jota Ranskan hallitus kutsuu ekologiseksi bonukseksi, on saatavilla jokaiselle ranskalaiselle, joka hankkii täyssähköisen vaihtoauton.

Tuki on osa Ranskan 100 miljardin euron taloudellista elvytyspakettia, rahoista kaksi miljardia euroa on korvamerkitty puhtaiden autojen hankintatukiin.

Uuden täyssähköauton hankintatuki on Ranskassa tällä hetkellä 7000 euroa. Suomessa valtion tuki on ainakin tämän ja ensi vuoden ainoastaan 2000 euroa. Ministeri Djebbari kertoi myös, että Ranskan tuki putoaa ensi vuoden alusta 6000 euroon.

Automyynti Ranskassa romahti tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla 38 prosenttia. Samaan aikaan täyssähköautojen myynti piti hyvin pintansa verrattuna vuoden 2019 saman ajanjakson lukemiin.

”Meidän on paitsi tuettava sähköautojen hankintaa myös rakennettava yhä enemmän latausasemia. Hallituksemme alkuperäinen tavoite oli rakentaa 100 000 latauspistettä vuoden 2022 loppuun mennessä, nyt olemme ruuvanneet tavoitteen takarajaksi vuoden 2021 lopun”, Djebbari kertoi.

Kommentoi »