Tuulilasi

Ranskan hallitus: ”Carlos Ghosnilla ei edellytyksiä jatkaa Renaultillakaan”


Ranskan valtiovarainministerin Bruno Le Mairen mukaan skandaalin ryvettämä Carlos Ghosn ei voi jatkaa enää myöskään Renaultin johdossa.
Kuvat All Over Press

Ghosn pidätettiin eilen Japanissa monenlaisista väärinkäytöksistä. Hänen epäillään pimittäneen tulojaan ja myös käyttäneen Nissanin rahoja omiin tarkoitusperiinsä. Nissan on erottamassa hänet torstaina.

”Carlos Ghosn ei ole enää siinä asemassa, että hänellä olisi edellytyksiä jatkaa Renaultin johdossa. Emme toki voi vielä virallisesti vaatia hänen erottamistaan, koska meillä ei ole todisteita. On odotettava, että oikeusprosessi saadaan päätökseen”, ministeri Le Maire sanoi Reutersille.

Ranskan hallituksella on asiassa iso sanavalta, sillä se omistaa 15 % Renaultista, joka taas omistaa Nissanista 43,4 %.

Le Maire sanoi odottavansa Renaultin johdon kokoontuvan jo lähitunteina pohtimaan tilannetta. Renaultin mukaan johtokunta kokoontuukin vielä tänään.

”Tämä asia tekee hallaa niin Ranskalle, Japanille, Nissanille kuin Renaultillekin, siksi vaadimme nopeita toimia. Renault on jo nyt heikentynyt merkittävästi”, Le Maire kertoi.

Renaultin osake putosi maanantaina 8,4 % ja tiistaina heti aamusta 2,8 %.

Le Maire kertoi myös pyytäneensä Ranskan veroviranomaisia tutkimaan Ghosnin tilejä, mutta ainakaan vielä hänen toimistaan ei ole löytynyt mitään oleellista.

Julkaistu: 20.11.2018