Tuulilasi

Ranskalais-japanilaiset pakettiautot uudistuivat – uudet mallinimet Spacetourer, Traveller ja Proace


PSA ja Toyota julkistivat tänään ensitietoja uudesta Citröen Spacetourerista, Peugeot Travellerista ja Toyota Proacesta.
Kuvat PSA, Toyota

Malleista tulee tarjolle versioita niin yksityis- kuin yritystarpeisiin. Molemmat yritykset vahvistavat näin vuonna 2012 allekirjoitetun yhteistyön jatkumisen. Kolme uutuusmallia lanseerataan vuoden 2016 ensimmäisellä puoliskolla. Ne ensiesitellään Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa 2016.

Ensimmäisen sukupolven Proacet pohjautuivat nykyisiin Peugeot Expert- ja Citröen Jumpy -malleihin. Vuonna 2012 solmitussa yhteistyösopimuksessa sovittiin, että yhtiöt kehittävät yhdessä seuraavan sukupolven mallit ja että kumppanuus jatkuu vuoden 2020 yli.

Yhteistyön tarkoituksena on aikaansaada molemmille yrityksille kustannustehokkaasti kilpailukykyinen tuote pakettiautojen ns. keskiluokkaan sekä minibussisegmenttiin. Autot valmistetaan PSA:n tehtaalla Ranskan Sevelnordissa.

Toyota Motor Europe osallistui sekä mallin tuotekehitys- että tuotantolaitoskustannuksiin. Mallit jakavat keskenään yhtenäiset tekniset ratkaisut, moottorit ja varusteet. Kukin merkki tarjoaa asiakkaille yksilöllisen brändi-ilmeen.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 1.12.2015