Apu

Rakas puhelimeni

Rakas puhelimeni
Marja Aarnipuro: "Ja nyt se myydään pois! Yhdessä yössä suhteeni puhelimeen muuttui välinpitämättömäksi. En enää tiedä, minkä merkkinen seuraavan puhelimeni pitäisi olla. "
Julkaistu: 10.9.2013

Olen ollut puhelinvalinnoissani isänmaallinen. Olen halunnut tukea suomalaista työtä ja puhua kotimaiseen luuriin. Ja nyt se myydään pois! Yhdessä yössä suhteeni puhelimeen muuttui välinpitämättömäksi. En enää tiedä, minkä merkkinen seuraavan puhelimeni pitäisi olla.

Harva asia herättää niin voimakkaita tunteita kuin matkapuhelin. Olen ollut todistamassa miltei rähinäksi yltyviä keskusteluja, joissa tavallisesti tyynet ihmiset kiihkoilevat puhelintensa paremmuudesta. Yksi vannoo Applen omenan nimeen, toinen rakastaa Nokian Lumiaa, kolmas kehuu Androidia. Kohta kisassa on mukana myös Jolla, jonka ennakkotilauksia edelläkävijät jo kiihkeästi tekevät.

Puhelimesta on tullut meille elämän tärkein esine. Ja hieno laitehan se onkin. Sillä pääsee nettiin, siinä on kalenteri, sillä voi tehdä muistiinpanoja, ottaa kuvia ja jakaa niitä Facebookiin. Ai niin, ja soittaakin puhelimella edelleen voi, vaikka jotkut jo ennustavat, että puhelinkeskustelu kuolee.

Rakkaus matkapuhelimeen voi mennä överiksi. Silloin puhutaan nomofobiasta (no mobile phobia). Oireyhtymässä matkapuhelimen katoaminen, huono verkko, akun tyhjeneminen ja puhelimen sammuttaminen saattavat aiheuttaa pakokauhua.

Nomofobiasta en tunnusta kärsiväni, mutta isänmaallisuusnäkökulma mietityttää kovasti. Pulmani tietysti ratkeaa, jos Microsoft alkaa investoida Suomeen ja jatkaa puhelintensa kehittämistä täällä.

Näin saataisiin Suomeen uusia työpaikkoja.

Kommentoi »