Raakel Lignell: Tanssi-syksy opetti, ettei aina tarvitse harjoitella sata lasissa"
Puheenaiheet
Raakel Lignell: Tanssi-syksy opetti, ettei aina tarvitse harjoitella sata lasissa"
Sporttiset julkkis-naiset jakoivat harjoitusmetodeitaan Helsinki City Run -tapahtuman avajaistilaisuudessa.
Julkaistu 11.2.2014
Apu

Yli viisikymmentä kiloa painoa pudottanut Raakel Lignell, 47, löysi viime syksynä Tanssii tähtien kanssa -kilpailun myötä harjoitteluunsa uuden ulottuvuuden.

- Aikaisemmin harjoittelin aina täysillä, syke korkealla. Tanssi-syksyn myötä pääsin tästä eroon. Nyt harjoitan tiukempien treenien ohessa myös lempeämpia lajeja, Raakel kertoi eilen Specsavers Helsinki City Run -tapahtuman tilaisuudessa.

Raakelin uusin kokeilu on Fustra, jota hän harjoittelee oma-ohjaajan kanssa 2-3 kertaa viikossa.

Elämäntapamuutos, tanssikilpailun voitto sekä kaksi hyvinvoinnista kertovaa kirjaa ovat tehneet Raakelista suositun esiintyjän ja luennoitsijan. Hän työskentelee myös Huomenta Suomen ja Studio 55 -ohjelmissa.

- Olen joutunut myymään varsinkin luentojen suhteen paljon ei oota. Syksyllä minulla ei ollut yhtää vapaapäivää, nyt yritän rauhoittaa edes sunnuntait. On tärkeää pitää huolta omasta hyvinvoinnista, eikä vain puhua siitä.

Baba Lybeck on tunnettu rautaisesta kunnostaan. Hän harjoittelee lähes päivittäin. Tänä vuonna hän juoksee Helsinki City Run -puolimaratonin kahdettatoista kertaa. Viime vuonna hän joutui keskeyttämään juoksun yhdeksän kilometrin kohdalla.

- Sain pahan krampin pohkeeseen. Pohje oli ollut kipeäna, mutta alkumatkasta se tuntu hyvältä. Sitten astuin vähän vinoon ja putosin täysin. Kesti muutama viikko, että jalka oli taas kunnossa.

Satu Tuomisto on joutunut miettimään harjoittelua uudelleen selkävaivojen vuoksi. Hän urheilee kuusi kertaa viikossa. Sara Chafak jättää juoksemisen muille.

- Tykkään juosta pallon perässä. Harrastin kymmenen vuotta jalkapalloa. Nostan hattua lenkkeilijöille, minun kärsivällisyyteni ei ole juoksemiseen vielä riittänyt, Chafak sanoi.

Sirkka Mertala toivoisi lisää lunta.

- Viime vuonna olin tähän aikaan hiihtänyt 500 kilometriä. Nyt olen hiihtänyt 50.

Heidi Sohlberg urheilee mieluiten kotona.

- Olen huono lähtemän kotoa mihinkään liikkumisen takia. Minulla on kotona oma spinning-pyörä , jonka selkään hyppäsin tänäänkin lounastunnilla. Nostelen myös kahvakuulaa ja käyn lasten kanssa laskettelemassa ja hiihtämässä.

Specsavers Helsinki City Run juostaan 10.5.

Kommentoi »