Apu

Putous-tähti Essi Hellén: ”Paineeni ovat pienentyneet valtavasti”

Näyttelijä Essi Hellén viettää kaiken vapaa-aikansa pienen tyttärensä kanssa.
Kuvat Jaakko Jaskari

Viime kaudella Putouksessa debytoinut näyttelijä Essi Hellén on mukana myös suosikkisarjan lokakuussa alkavalla seitsemännellä kaudella. Tällä kertaa näyttelijä valmistautuu tulevaan työrupeamaan entistä kevyemmin mielin.  

– Paineet ovat pienentyneet tosi paljon sitten viime vuoden. Kun olen jo kerran käynyt läpi sen kaiken, voin suhtautua uuteen kauteen rauhallisemmin ja rennommin. Ehkä osaan nyt jakaa oman energiani oikeisiin asioihin, Essi pohdiskeli Putouksen lehdistötilaisuudessa keskiviikkona Helsingissä.

Näyttelijä on myös ymmärtänyt, että rento asenne voi siivittää parempiin tuloksiin lavalla.

– Olen tajunnut, että tämä on vain tv-viihdettä – eikä mitään sen vakavampaa. Tekemisessä pitää säilyttää tietty hälläväliä –meininki. Jos alkaa liikaa pusertamaan, ei siitä seuraa mitään hyvää, Essi pohdiskeli.

Vapaa-aika perheen parissa

Viime vuonna suosikkisarja nosti Essin kertaheitolla suuren yleisön tietoisuuteen. Televisiotöiden vastapainona hän nauttiikin eniten tavallisesta arjesta kotona. Essillä ja hänen näyttelijäpuolisollaan Mikko Virtasella on 2-vuotias tytär. 

– Onneksi sarja on muuttanut todella vähän elämääni, ja saan olla vapaalla hyvin rauhassa. Olen todella perhekeskeinen ja haluan viettää kaiken vapaa-aikani pienen tyttäreni kanssa. Puuhailemme kaikkea ihan tavallista, kuten leikimme poneilla ja autoilla, Essi kertoi. 

Putous kysyy kuitenkin näyttelijöiltä omistautumista, ja joskus työt on vietävä kotiinkin. Essin mukaan hän on onnekas sen suhteen, miten hyvin kotona suhtaudutaan sarjaan. 

– Mieheni tukee minua todella paljon ja on ylpeä minusta. Se on todella ihanaa. Vastavuoroisesti minäkin haluan seistä hänen töidensä takana.

Teatteripiireissä komediarooleja on toisinaan jopa vähätelty, ja niiden on sanottu leimaavan näyttelijöitä. Essi ei halua allekirjoittaa väitteitä.

– Uskon, että moni näyttelijä pelkää yhä komedia-leimaa. Itse en osaa ajatella niin. Minulla on intohimoa ja osaamista paljon muuhunkin kuin komediaan, joten en missään nimessä halua lokeroida itseäni mihinkään. Mielestäni on aika lyhytnäköistä, jos joku muu tekee niin, Essi painottaa.

Julkaistu: 23.9.2015
Kommentoi »