Apu

Putinin perhe on yhä arvoitus

Venäjän presidentti on pitänyt perheensä ja rakastajattarensa visusti piilossa julkisuudelta.
Kuvat MVphotos, Lehtikuva

Vladimir Putinilla on perhe, jossa on kaksi tytärtä ja yksi ex-vaimo. Tämän verran tiedetään varmasti ja paljon muuta ei sitten tiedetäkään – vaikka Putin on viettänyt jo sukupolven verran parrasvalojen loisteessa.

Tuleva presidentti syntyi Vladimir ja Maria Putinin perheen iltatähtenä 1952 Leningradissa. Isoveli Viktor oli kuollut Leningradin piirityksen aikana, ja tieto tästä on leimannut Putinin isänmaallisuutta hänen koko elämänsä ajan. Putinin molemmat vanhemmat kuolivat vähän ennen kuin Vladimir nousi valtakunnan ykkösmieheksi.

Lentoemäntä Ljudmila Shrebneva ja Vladimir Putin vihittiin vuonna 1983.

Hän tapasi itseään kuusi vuotta nuoremman lentoemäntä Ljudmila Shrebnevan Leningradissa, ja he menivät naimisiin 1983. Ljudmila ei selvästikään ole rakastanut julkisuutta toisin kuin vaikkapa Raisa Gorbatšova, jonka avoimet ja luontevat esiintymiset auttoivat osaltaan lännessä myötämielen synnyttämistä Kremliä kohtaan.

Putinien avioliitto kesti lopulta kolmekymmentä vuotta, minkä jälkeen Ljudmila on ollut muutaman vuoden naimisissa Artur Otsheretnyin kanssa. Uusi mies on häntä parikymmentä vuotta nuorempi ja töissä Ljudmilan johtamassa Venäjän kieltä ja kulttuuria edistävässä keskuksessa. Ljudmila on luopunut myös Putina-sukunimestä ja ottanut uuden miehensä nimen.

Katerina Tihonova esiintyi Acrobatic Rock’n Roll -kisoissa 2014.

Tyttäret Maria ja Katerina syntyivät 80-luvun puolivälissä. Tanssijana tunnettu Katerina on ottanut käyttöön isoäitinsä sukunimen Tihonova. Katerinan aviomies, maan talouseliittiin kuuluva Kirill Shamalov löysi viime vuonna uuden heilan ja sai tuoreessa avioerossa jättää hyvästit mahdollisesti jopa miljardille eurolle. Maria on asunut viime aikoina Hollannissa avomiehensä Jorrit Faassenin kanssa. Faassen työskentelee venäläisen kaasuyhtiön palveluksessa.

Ensimmäistäkään virallista perhekuvaa ei ole koskaan julkaistu, ja Putinin vastaus lehdistölle on aina johdonmukainen: ”En koskaan keskustele perheestäni.”

Alina Kabajevan nimi on toistumiseen liitetty presidentti Putiniin.

Presidentin yksityiselämällä ei parane edes spekuloida: lehti, joka 2008 julkaisi juorun Putinin väitetystä suhteesta olympiavoimistelija Alina Kabajevaan, sai lopettaa ilmestymisensä saman tien. Huhut Kabajevan ja Putinin suhteesta ja jopa heidän yhteisestä lapsestaan ovat kuitenkin itsepintaisesti jatkuneet, eikä Kabajevan pääsy kansanedustajaksi ole niitä ainakaan vähentänyt.

Putinin itsestään hellimään machoimagoon sopii hyvin myös se, että hänet on yhdistetty, varsinkin avioeronsa jälkeen, koko joukkoon puolta nuorempia kaunottaria: mediamoguli Rupert Murdochin ex-vaimo, hongkongilainen Wendi Deng ja uhkea missi Alisa Hartsheva kuuluisimpina Kabajevan ohella.

Julkaistu: 4.3.2018
Kommentoi »