Apu

Pukki-party jatkui, Huuhkajat palasi voittokantaan

Pukki-party jatkui, Huuhkajat palasi voittokantaan
Suomi kukisti Armenian Turussa alkuvaikeuksien jälkeen puhtaasti 3-0 ja säilytti mahdollisuudet päästä EM-kisoihin ilman muiden apua. Supertähti Teemu Pukki iski kaksi lähes identtistä maalia läpiajosta, mutta Fredrik Jensenin 1-0-avausosuma oli henkisesti tärkeä vaikean Bosnia-ottelun ja alun hermoilun jälkeen.

Suomen miesten maajoukkueen unelma jalkapallon arvokisoista on yhä hengissä, ja ennen kaikkea ratkottavissa omin avuin. Alkujännityksen jälkeen Huuhkajat lensi tiehensä Armenian kynsistä, ja etenkin alkuun pahasti vasemmalta vuotanut puolustuslinja rauhoittui ja onnistui pelaamaan vähemmän virhealttiilla peruspelillä palloja ylöspäin.

Toisessa päässä Fredrik Jensenin kulmapotkun jälkitilanteesta iskemän 1-0-osuman jälkeen peli vapautui silmin nähden. Loppuosumista vastasi sitten muuan Teemu Pukki: loppulukemat 3-0.

- Näette aika helpottuneen valmentajan. Bosniassa meni kaikki pieleen, mutta perusasioita parantamalla päästiin takaisin omalle tasolle. Jensenin avausmaali oli todella tärkeä henkisesti, puhalteli päävalmentaja Markku Kanerva.

”Rive” suojasi silmälasejaan Turun kolean illan lumensekaiselta vesisateelta lippalakilla, mutta joukkueen muotitietoiset nuoret pelaajat eivät pitäneet ideasta. Joukkueurheilun perinteiden tyyliin lippis pilkottiin päreiksi ja liimattiin seinälle.

- Mikäs siinä, kunhan voitetaan. Kyllä minulla lippiksiä riittää, Kanerva kuittasi.

Suurelle yleisölle vielä hieman tuntemattomampi Fredrik Jensen pelaa Bundesliigan Augsburgissa. Hän osui Armeniaa vastaan myös maaliskuun vierasottelussa, ja oli samassa ottelussa edellisen kerran Huuhkajien avauskokoonpanossa.

Jensen, 22, oli luonnollisesti iloinen ottelun jälkeen.

- Tuli joululahja vähän etukäteen, kun pääsin avaukseen ja sitten tuollainen osuma jonkinasteisen sähellyksen jälkeen... Mutta kaikki lasketaan, ja tärkeintä on, ettei nyt tarvitse spekuloida muiden pelaamisilla, Jensen viittasi karsintalohkon tilanteeseen.

Ratkaisijoiden ja aggressiivisen paluun maajoukkueeseen tehneen Joel Pohjanpalon ohella Robin Lod ja Glen Kamara kuuluivat Huuhkajien parhaimmistoon. Siinä missä Lod haastoi rohkeilla juoksuillaan ja pallollisena vastustajaa, Kamara toimi sekä rauhoittavana että rakentavana tekijänä keskikentällä.

Koska Kamaralla on kaksi varoitusta alla, hänet otettiin varotoimena vaihtoon 87. minuutilla. Tilalle tullut Rasmus Schüller ehti vielä vapauttaa Pukin pystysyötöllä tekemään lähes identtisen toisen osumansa.

- Ensimmäisessä maalissa piti vähän miettiä, että mihin mä sen laitan... Mutta toisessa tiesin jo, että sinne menee, kun vaan tsippaa, hyväntuulinen maalitykki Pukki virnisti toppatakkia niskaansa mixed zonella kiskoen.

Kaikki on tosiaan omissa käsissä (tai pikemmin jaloissa), kun Suomi kohtaa Liechtensteinin marraskuussa karsintojen viimeisessä kotiottelussa Helsingissä. Ja vaikka tunnelmassa ei Kupittaan illassa ollut valittamista, Olympiastadionin remontti ei valmistu Huuhkajien mahdolliseen kisapaikkaan nähden ainakaan liian aikaisin.

Turun vajaan 8000 katsojan jalkapallostadion riittää hyvin Veikkausliigan ja yksittäisten maaottelujenkin tarpeisiin, mutta ei tämän kokoluokan tapahtumiin. Sekä tila- että palvelukapasiteetti loppui auttamatta kesken, eikä järjestyshenkilökuntakaan ollut aivan tehtäviensä tasalla.

Julkaistu: 15.10.2019
Kommentoi »