Tuulilasi

PSA:n ja Fiat Chryslerin yhdistymiselle sinetti jo joulukuussa

PSA:n ja Fiat Chryslerin yhdistymiselle sinetti jo joulukuussa
Fiat Chrysler Automobilesin ja PSA Groupin yhdistyminen allekirjoitetaan Reutersin sisäpiirilähteen mukaa jo joulukuussa. Näin syntyy maailman neljänneksi suurin autonvalmistaja.

Yhdistymisen päämääränä on jakaa kuluja autoteollisuuden uusien haasteiden edessä. Lähteen mukaan yhtiöt käyvät jo neuvotteluja esisopimuksen allekirjoittamisesta.

”Tämä tarkoittaa sitä, että lopullinen sopimus saa sinettinsä joulukuussa”, lähde kertoo.

Yhdysvaltain hallinto aikoo taloudellisen neuvonantajansa Larry Kudlowin mukaan tutkia sopimuksen todella tarkasti.

”Presidentti ei ole vielä kommentoinut tätä yhdistymistä, mutta on selvää, että sopimus tullaan tutkimaan tarkasti. Tämä ei silti tarkoita sitä, että me pelkäisimme tehdä yhteistyötä ja kauppaa ulkomaisten partnerien kanssa”, Kudlow sanoo.

Asiassa hiertää kiinalaisen Dongfengin 12.2 % omistusosuus PSA:sta. Kiinan ja Yhdysvaltain kauppa- ja tullisota ei ole laantunut. Bloombergin mukaan Dongfeng saattaa myydä osuutensa rauhoittaakseen tilannetta ja varmistaakseen yhdistymisen toteutumisen sekä hyväksynnän Yhdysvaltain silmissä.

”Kaikella kunnioituksella kiinalaisia kohtaan, mutta totta kai olemme varuillamme. Me haluamme, että FCA:n ja PSA:n sopimuksesta tulee hyvä. Toivomme sen tuovan Yhdysvaltoihin lisää tuotantoa ja työpaikkoja”, Kudlow sanoo.

Julkaistu: 5.11.2019
1 kommentti