Tuulilasi

PSA-kaupasta huolimatta Opelin ja GM:n yhteistyö jatkuu – Insigniaa myydään Buickina YhdysvalloissaPSA-kaupasta huolimatta Opelin ja GM:n yhteistyö jatkuu – Insigniaa myydään Buickina Yhdysvalloissa

Opelin myynti GM:ltä PSA:lle ei tarkoita ainakaan lähitulevaisuudessa sitä, että Opelin kaikki siteet katkeaisivat GM:ään.
Teksti Max Lange
Kuvat Buick

Tästä osoituksena on se, että tuoretta Opel Insigniaa tullaan myymään myös jatkossa Yhdysvalloissa Buick Regalina. Tarjolla rapakon takana on sekä sedan että farkkumallit. Buick Regalit valmistetaan myös Euroopassa Rüsselsheimin tehtailla samalla tuotantolinjalla kuin Opel Insigniakin.

Insignian päätyminen Yhdysvaltoihin on kuitenkin melko luontevaa, koska auto perustuu vielä GM:n kehittämällä pohjarakenteelle. Luultavasti sopimukset myös auton myynnistä Yhdysvalloista oli tehty jo ennen PSA-kauppaa.

Opelin automallien siirtyminen PSA-pohjaiseen tekniikkaan tulee kestämään vuosia – vähintäänkin juuri esitellyn toisen sukupolven Insignian elinkaaren ajan. PSA joutuu rakentamaan siis GM-pohjaisia autoja vielä pitkään.

Ensimmäiset PSA-pohjaiset Opelit tulevat olemaan jo esitelty Crossland X sekä tuleva Grandland X. Lisäksi Opel tuo markkinoille vuonna 2019 toisen sukupolven Mokka X:n sekä 2020 isokokoisen katumaasturin. Molemmat autot tullaan valmistamaan Saksassa.

Lähde: Automotive News Europe

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 7.4.2017