Tuulilasi

PSA karsii 250 työntekijää - tehdas vaikeuksissa


Noin 250 työpaikkaa lähtee PSA:n Ellesmere Portin tehtailta Iso-Britanniasta. Jo viime vuonna tehtaalta vähennettiin 400 työpaikkaa.

PSA:n puhemies kertoi viime viikolla Unite-ammattiyhdistysliitolle, että viimevuotiset leikkaukset eivät tule riittämään.

”Vaikka lokakuussa toteutettu vapaaehtoinen irtisanoutumisohjelma Ellesmere Portin tehtailla onnistui hyvin, on meidän vähennettävä edelleen noin 250 työpaikkaa”, PSA tiedotti.

”Meidän on pakko parantaa tehtaan tuottavuutta päästäksemme edessämme oleviin tavoitteisiin ja selättääksemme haasteet.”

Tehtaalla valmistetaan Astraa niin Opelin kuin Vauxhallin brändille. Järjestelyn myötä tehtaalla siirrytään huhtikuussa tekemään töitä yhdessä vuorossa kahden sijaan.

PSA osti tappiollisen Opel/Vauxhallin viime vuonna GM:ltä.

Juuri Astran myynti Euroopassa laski vuonna 2017 9,7 % 188 000 autoon.

”Tällä tehtaalla valmistettavan auton myynnin lasku on se suurin ongelma. Täällä rakennetaan niin sanotusti väärää autoa. Yhden tehtaan ei pitäisi valmistaa vain yhtä autoa, vähintään kahta pitäisi valmistaa”, sanoi ammattiyhdistysliike Uniten edustaja John Cooper Automotive Newsille.

Julkaistu: 9.1.2018