Tuulilasi

PSA julkaisi vihdoinkin reaalimaailman kulutuslukemat – peräti 2,7 litran ero


Ranskalainen PSA Group on nyt julkistanut yhdessä ympäristöjärjestöjen kanssa reaalimaailman kulutuslukemat tärkeimmille Peugeot ja Citroën -malleilleen.
Teksti Max Lange

Peugeoteja ja Citroëneja valmistava PSA on pitänyt lupauksensa ja julkistanut laboratoriossa tehtyjen kulutuslukemien oheen reaalimaailman kulutuslukemat. Mittaukset on tehty liikkuvasta autosta tavallisilla teillä. Mittauslenkkiin kuuluu 25 km kaupunkiajoa, 39 km maantieajoa ja 31 km moottoritieajoa.

PSA, ympäristöjärjestöt Transport & Environment ja French Nature Environment ovat luoneet testausmetodin, joka on tieteellisesti luotettava ja helposti toistettavissa. Mittausten kulutuslukemat vastaavat PSA:n mukaan heidän asiakkailtaan saamiaan tietoja.

Nyt julkaistut kulutuslukemat kattavat konsernin tärkeimpien ja myydyimpien mallien kulutustiedot. Erot ilmoitettujen ja todellisten kulutuslukemien välillä ovat odotetut, joskin kasvavat pahimmillaan peräti 2,7 l/100 km. Etenkin isokokoisissa malleissa todelliset kulutuslukemat ovat paljon ilmoitettuja suuremmat.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 7.7.2016