Tuulilasi

PSA ja kiinalaisfirma yhteistyöhön – kehitteillä uusia sähköautojaPSA ja kiinalaisfirma yhteistyöhön – kehitteillä uusia sähköautoja

Peugeoteja ja Citroëneja valmistava PSA ja kiinalainen autonvalmistaja Dongfeng ovat lyöttäytyneet yhteen kehittääkseen uuden sähköautoille tarkoitetun pohjarakenteen.
Teksti Max Lange
Kuvat PSA

PSA:n ja Dongfengin yhteistyön ensimmäiset hedelmät valmistuvat vuonna 2019. PSA hyödyntää uutta pohjarakennetta laajalla rintamalla Peugeotin, Citroënin ja DS:n malleissa. Uuden pohjarakenteen nimi on e-CMP (Common Modular Platform).

E-CMP on sähkökäyttöön tarkoitettu versio PSA:n ja Dongfengin yhdessä kehittämästä CMP-pohjarakenteesta. Rakenteen kehitystyö on aloitettu huhtikuussa 2015.

Dongfengin ja PSA:n yhteistyö on aloitettu 2014, jolloin kiinalaisfirma osti 800 miljoonalla eurolla 14 prosentin osuuden PSA:sta. Dongfeng on yksi Kiinan suurimmista autonvalmistajista ja tekee yhteistyöstä lukuisten läntisten automerkkien kanssa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 11.5.2016