Tuulilasi

PSA Groupin johtaja: ”En kadu Opelin ostamista”


PSA Group osti viime vuonna raskaasti tappiollisen Opelin GM:ltä. PSA:n pääjohtaja Carlos Tavares sanoo, ettei kadu lainkaan kauppoja.
Kuvat All Over Press

Opel ja sen brittibrändi Vauxhall siirtyivät PSA:lle viime vuonna 2,7 miljardin kaupassa. Kauppaa pidettiin isona riskinä, sillä Opel ei pystynyt tekemään GM:n alaisuudessa lainkaan voittoa, päinvastoin.

Tavaresin mukaan ensimmäiset positiiviset merkit ovat nyt nähtävillä.

”Me tiedämme, että pystymme kääntämään Opelin toiminnat voitolliseksi. Jo nyt voimme nähdä ensimmäiset konkreettiset tulokset. En kadu lainkaan Opelin hankkimista”, Tavares kertoo.

PSA on pystynyt karsimaan Opelin kuluja merkittävästi, lisäksi se jakaa nykyisin teknologiansa Opelin kanssa. Vuoden 2017 ensimmäisellä puoliskolla Opel teki tappiota 460 miljoonaa, PSA:n hankittua brändin, vuoden viimeisen viiden kuukauden tappio oli ”enää” 222 miljoonaa.

LMC Automotiven analyytikon Justin Coxin mukaan PSA:n tekemät muutokset alkavat näkyä melko nopeastikin.

”Nyt ollaan vaiheessa, missä kuluja on karsittu ja yhteisiä teknologisia mahdollisuuksia jaettu. Nämä ovat asioita, jotka voidaan laittaa toimeen heti. Hyödyt ovat nähtävillä melko nopeasti”, Cox sanoo.

 PSA:n suunnitelman mukaan Opel tulee tekemään voittoa vuonna 2020. Operatiivinen voittomarginaali tulee PSA:n mukaan olemaan silloin 2 % ja vuonna 2026 jo 6 %.

Julkaistu: 22.3.2018