Tuulilasi

PSA Groupilla uusi strategia – tällä keinolla talous kuntoon


PSA Group aikoo panostaa isosti Euroopan kevyiden pakettiautojen markkinoille. Se tulee julkistamaan kolme uutta pakua, yksi on Peugeot, toinen Citroen ja kolmas Opel/Vauxhall.
Kuvat Citroën

”Nämä udet pakettiautot tulevat korvaamaan Peugeot Partnerin, Citroen Berlingon ja Opel/Vauxhall Combon, ja uutuudet tulevat asettamaan ihan uudet standardit segmenttiin tehokkuuden, toiminnallisuuden, mukavuuden ja turvallisuuden suhteen”, PSA tiedotti.

PSA on fiksannut hiukan EMP2-alustaansa, jolla on tehty aiemmin yhtiön kompakteja ja subkompakteja malleja, jatkossa sillä tehdään myös pakettiautot. Näin ollen myös uusiin pakettiautoihin tulee kaikkein uusimmat moottoriratkaisut sekä kuljettajan ajoavustimet. Autoista tulee sekä 5- ja 7-paikkaiset henkilöautoversiot että normaalit pakettiautoversiot.

”Yksi ja sama alusta tarkoittaa sitä, että jokaisesta autostamme tulee selkeästi erottuva ja niissä on vahva omien brändiensä DNA”, sanoo PSA:n strategiajohtaja Olivier Bourges.

Uusien autojen nimet ja tarkemmat yksityiskohdat PSA julkistaa ensi viikolla.

Pakettiautojen markkinat Euroopassa ovat kasvussa ja asiantuntijoiden mukaan segmentin autojen tuottomarginaali on jopa 9 %. PSA:n pääjohtaja Carlos Tavares haluaakin elvyttää talouttaan tähän sektoriin panostamalla. Etenkin tappiollinen Opel/Vauxhall on murheenkryyni PSA:lle,

Uusien autojen tuotanto alkaa pian, ensimmäisiä tilauksia vastaanotetaan huhtikuussa.

Julkaistu: 13.2.2018