Tuulilasi

PSA Groupilla ongelma Yhdysvalloissa – Uber ja Lyft eivät halua samaan kelkkaan


PSA Group julkisti viime viikolla Yhdysvalloissa Free2Move-mobiilisovelluksen, jonka ideana on, että sen avulla pystyy tilaamaan auton tai pyörän mistä tahansa kuljetuspalveluja tarjoavasta yrityksestä.
Kuvat All Over Press

Seattlen kaupungin liikenneviraston johtaja Scott Kulby kokeili applikaatiota, mutta totesi, että sillä ei saanutkaan tilattua kyytiä Lyftiltä.

PSA:lla on applikaatioltaan kovat odotukset, mutta ainakaan vielä sen partneriverkosto ei ole riittävän kattava. Lyftillä ja Uberilla on jo omatkin applikaationsa olemassa.

Euroopassa sovellus on ollut käytössä vajaan vuoden, sillä on jo yli 30 kyytipartneria ja se on jo käytössä Saksassa, iso-Britanniassa, Espanjassa, Ranskassa, Italiassa ja Ruotsissa.

PSA uskoo saavansa hyviä partnereita myös Pohjois-Amerikasta. Eri kaupunkien virkamiehet ovat ottaneet ajatuksen positiivisesti vastaan – toisin kuin juuri Uber ja Lyft.

”Niillä ottaa varmasti aikansa, ennen kuin he ymmärtävät tällaisen palveluntarjoajien yhdistämisen arvon. He ehkä pelkäävät lisääntyvää kilpailutilannetta, mutta me yritämme itse asiassa tehdä heidän ja heidän asiakkaidensa keskinäisen tavoitettavuuden vielä helpommaksi ja tehokkaammaksi”, sanoo PSA:n Pohjois-Amerikan pääjohtaja Larry Dominique.

Tällä hetkellä PSA:n Free2Moven partnereita Yhdysvalloissa ovat Zipcar, Daimlerin Car2Go ja TravelCar sekä yhteiskäyttöpyöriä tarjoavat Ofo, Spin ja LimeBike.

”En usko Uberin ja Lyftin lähtevän tähän mukaan. Heillä on jo omat applikaationsa ja verkostonsa”, arvelee mobiilisovellusyritys Icebraker Venturesin toimitusjohtaja Mark Platshon.

(Lähde: Automotive News) 

Julkaistu: 9.10.2017