Tuulilasi

PSA Group sai Opelin laskun taittumaan - haasteita yhä edessä


PSA Group on saanut ostamansa Opel/Vauxhallin tappiot pienenemään. PSA Group raportoi tehneensä vuonna 2017 ennätystuloksen.
Kuvat Opel

Yhtiän nettotulot nousivat 11,5 %, liikevaihto 21 %. Opel teki toki yhä tappiota 179 miljoonaa euroa, mutta se oli melkein puolet vähemmän kuin esimerkiksi JPMorgan Chase & Co:n ennuste.

”Olemme jatkossakin hyvin härkäpäisiä Opelin nostamisen suhteen”, pääjohtaja Carlos Tavares kertoi.

Opelin kustannuksia on karsittu ja tuotantoa keskitetty tehottomilta Opelin tehtailta PSA:n tehtaille.

Tavares on kertonut käyttävänsä Opelin kanssa samoja metodeja kuin aiemmin Peugoetin ja Citroenin kanssa. Tulossa on edelleen YT-neuvotteluja sekä työtuntien karsimista Opelin tehtailla.

”Meillä on vahva mahdollisuus nyt Opelin kanssa. Olemme käyneet ammattiliittojen kanssa positiivisia neuvotteluja ja olemme hyvin luottavaisia, että Opel on voitollinen vuonna 2020”, sanoo PSA:n talousjohtaja Jean-Baptiste de Chatillon.

Evercore ISI:n ennusteen mukaan Opel saavuttaa tänä vuonna nollatuloksen ja vuonna 2020 voittomarginaali on 1,8 %, kun PSA:n tavoite on 2 %.

”PSA:lla on nyt paikka näyttää, että se pystyy nostamaan rankasti tappiollisen brändin pään pinnalle. Opel on edelleen menettänyt markkinaosuuttaan, vaikka se on lanseerannut uudet Grandland X:n ja Crossland X:n Näyttää siltä, että Opel ei vain nyt ole eurooppalaisten kuluttajien suosiossa”, Evercore ISI kirjoitti muistiossaan sijoittajille.

(Lähteet: Reuters ja Bloomberg)

Julkaistu: 2.3.2018