Tuulilasi

PSA Group kiristää otettaan Opelista - irtisanomisia ja palkanalennuksia

PSA Group haluaa vähentää Opelin Saksan tehtailta 3700 työpaikkaa vuoteen 2020 mennessä. Työntekijöille tarjotut vapaaehtoiset eropaketit ja varhaiseläkkeet ovat jo saaneet 2000 työntekijän jättämään työpaikkansa.
Kuvat All Over Press

”Jo 2000 työntekijää on lähtenyt vapaaehtoisesti, toivomme, että loputkin ottaisivat tämän vapaaehtoisen paketin”, sanoo Opelin yritysneuvoston johtaja Wolfgang Schäfer-Klug.

”En ole niinkään huolissani siitä, pystymmekö täyttämään säästötavoitteet. Suurempi huoli on, pystymmekö tällä väkimäärällä tekemään kaikki tarvittavat työt.”

Schäfer-Klugin mukaan PSA:lta puuttuu Opelin suhteen tarkka visio.

”Ei ole olemassa selkeätä visiota siitä, miten varmistamme riittävän tuotannon ja säilytämme riittävästi työpaikkoja, etenkin vuoden 2020 jälkeen.”

PSA osti Opelin General Motorsilta 2,6 miljardilla dollarilla, Opel on tehnyt tappiota melkein 20 vuotta. PSA:n pääjohtaja Carlos Tavares on ilmaissut turhautumisensa brändin tilanteeseen. Etenkin kulupuolella on edelleen turhia menoeriä.

Saksalainen ammattiyhdistysliitto IG Metall ei ole tyytyväinen PSA:n toimiin. Yksi vaatimuksista on 19 000 saksalaisyöntekijän palkanalennukset.

”Tässä on selkeää kiristyksen makua”, sanoi IG Metallin johtaja Berthold Huber, joka on ollut mukana neuvotteluissa Opelin kanssa.

Julkaistu: 21.4.2018
Kommentoi »