Apu

Professori kritisoi Lauri Ylöstä: näin Ylönen käänsi hänet puolelleen

Professori kritisoi Lauri Ylöstä: näin Ylönen käänsi hänet puolelleen
Lauri Ylöstä ehdittiin jo verrata valelääkäreihin.
Julkaistu: 13.11.2017

Lauri Ylönen antoi viime keväänä talojen suunnittelusta haastattelun Helsingin Sanomille. Sen seurauksena Aalto-yliopiston rakennussuunnittelun professori Pirjo Sanaksenaho kommentoi Ylösen tv-ohjelman mainoksia verraten Ylöstä arkkitehtina ”lääkäreihin ja valelääkäreihin”.

Ylönen on tottunut vähättelyyn ja väärinymmärtäjiin jo musiikkiurallaan. Hän ei ole missään vaiheessa nimittänyt itseään arkkitehdiksi, joten selventääkseen asiaa hän kutsui Sanaksenahon Sipooseen kahville.

Tämä tuli – ja ymmärsi tietysti nopeasti, mikä Ylösen osuus rakennusten suunnittelussa on: iso, mutta myös koulutettuja arkkitehtejä työllistävä.

– Tarjoan töitä arkkitehdeille ja muille suunnittelijoille sekä pyrin edistämään suomalaisten yritysten toimintaa: esimerkiksi tv-ohjelmaan otettiin vain suomalaisten yritysten tuotteita, Ylönen sanoo.

– Lopulta Sanaksenaho kehui taloa ”sairaan hienoksi” ja kutsui minut puhumaan opiskelijoilleen. Saatan mennäkin. En puolustautumaan vaan kertomaan, mitä olen saanut tästä kaikesta irti – minä kun vaikutan kuulemma innostuneemmalta kuin monet opiskelijat.

Löydät Ylösen koko haastattelun parhaillaan myynnissä olevasta Apu-lehdestä 45/2017!

Teksti: Pasi Kostiainen

Kommentoi »