Apu

Prinssi Harry suojelee morsiantaan Meghan Marklea lehdistön riepottelulta

Prinssi Harry suojelee morsiantaan Meghan Marklea lehdistön riepottelulta
Meghan Markle on tehnyt äreästä prinssi Harrystä valoisan ja energisen. Prinssi tekee kaikkensa, jotta kansa hyväksyisi Meghanin.
Julkaistu: 6.4.2018

Brittijhovi julkaisi marraskuussa 2016 Prinssi Harryn sydämistyneen tiedotteen. Siinä hän syytti mediaa seksismistä, rasismista sekä vääristellyistä tiedoista. Hän vaati inhimillisempää kohtelua tyttöystävälleen Meghan Marklelle ja rauhaa tämän läheisille, joiden turvallisuuden puolesta Harry pelkäsi. Tiedote vahvisti samalla seurustelusuhteen vakavuuden. Mitään vastaavaa ei kuningashuone ollut koskaan ennen julkaissut.

Prinssi sanoi, ettei hän enää voi vaieta kaiken julkisesti kirjoitetun ja yksityisesti koetun keskellä, vaikkei olekaan niin naiivi, että uskoisi asioiden muuttuvan tiedotteen takia. Hän toivoi vain, että ihmiset lukisivat sensaatiojuttuja tietäen, mitä hän niistä ajattelee. Harry sanoi, että hänen kyvyttömyytensä varjella läheisintään on hänelle vakava paikka.

Meghanin sukulaisista riittää puhetta

Meghanin isä Thomas Markle on valkoihoinen, ja hänen esivanhempansa tulivat Amerikkaan Irlannista ja Hollannista. Meghanin äiti Doria Ragland on tummaihoinen afrikkalaisamerikkalainen, jonka esi-isät tuotiin orjina Georgiaan.

Järkyttynein Harry oli rasistisesta tekstistä, jossa mietittiin, että jos pariskunta saa lapsia, Windsorit terästävät vetisen ohutta sinistä vertaan ja Spencereiden kalvakka iho ja punainen tukka vahvistuvat rikkaalla ja eksoottisella dna:lla.

"Tunnen itseni väliinputoajaksi"

Meghan on pohtinut usein omaa taustaansa ja identiteettiään.

– En ollut riittävän tumma mustien rooleihin, enkä tarpeeksi vaalea valkoiseksi. Olin väliinputoaja, etninen kameleontti, hän kirjoitti myöhemmin poistetuissa nettiblogeissaan.

Hän on kertonut näyttelijänä antamissaan haastatteluissa, että monietnisyytensä vuoksi hänen kesti pitkään löytää itsensä. Vasta kaksikymppisenä hän tajusi, että hän riittää sellaisena kuin on.

Hän on kertonut äidinisästään, joka häädettiin Kentucky Fried Chicken -ravintolasta parkkipaikalle syömään vielä jokunen vuosikymmen sitten. Äiti Doriaa on luultu hänen lastenhoitajakseen ja Meghan on kuullut itse, miten äitiä nimitellään neekeriksi. Lisäksi hän on kertonut, että viiden sukupolven takainen, orjuudesta vuonna 1865 vapautettu esi-isä valitsi sukunimekseen Wisdom – Viisaus.

Isälläkin työura Hollywoodissa

Thomas Markle teki pitkän Emmy-palkitun uran Hollywoodissa valaistusmestarina. Hänellä on myös Meghania huomattavasti vanhemmat tytär ja poika ensimmäisestä avioliitostaan. Avioliitto sosiaalityöntekijä ja joogaterapeutti Doria Raglandin kanssa kariutui, kun Meghan oli kuuden.

Välit isään pysyivät läheisinä. Meghan muistelee viettäneensä paljon aikaa isän työpaikalla Pulmuset-sarjan kuvauksissa. Thomas Markle, 73, asuu nykyään Meksikossa aika lailla erakoituneena. Hän teki jokin aika sitten konkurssin.

Siitä ei ole tietoa, ovatko prinssi ja tuleva appiukko tavanneet, mutta appi on antanut ilahtuneita ja harkittuja lausuntoja tyttärensä onnesta.

Meghan ja Doria ovat kuin parhaat ystävättäret. Doria ja Harry ovat tavanneet usein, ja Harry sanoo anoppiaan mahtavaksi. Valoisa, vahva nainen kasvatti tyttärestään reippaan feministin.

Thomas Markle on ujonlainen, eikä hän toivo kovin merkittävää roolia tyttärensä häissä. Tuskin hän haluaa pitää morsiamelle puhetta, ja ilmeisesti paine alttarille saattelemisestakin on liian rankka. Meghan on kuulemma tarjoutunut itse pitämään puheen häävastaanotolla ja ehdottanut, että äiti kävelisi hänen rinnallaan kirkon käytävää. Hovi lienee teilannut tämän ja ehdottanut tilalle vaikkapa prinssi Williamia.

Ehkä siinä on syy, miksi Harry ei vielä ole vahvistanut isonveljen bestmankeikkaa.

Kommentoi »