Presidenttipari Sauli Niinistö ja Jenni Haukio saavat vauvan
Henkilöt
Presidenttipari Sauli Niinistö ja Jenni Haukio saavat vauvan
Erikoisen hauska ja liikuttava uutinen presidentin kansliasta: vauva helmikuussa!
Julkaistu 9.10.2017
Apu

Tasavallan presidentin kansliasta tuli tänään herkkä ja harvinainen uutinen. Siinä presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ilmoittavat odottavansa perheenlisäystä.

"Kerromme ilotuutisen: Jos kaikki sujuu odotetusti, perheemme kasvaa helmikuussa 2018. Lasta on useiden vuosien ajan odotettu ja toivottu. Näihin vuosiin on lukeutunut monia vastoinkäymisiä. Siksi onnen ohella on raskauden alkuun sisältynyt herkkyyksiä, mutta nyt voimme asiasta kertoa."

Koska kyseessä on yksityinen perheasia, se ei kanslian tiedotteen mukaan vaikuta presidentin työn hoitoon. 

Jotain oli jo ilmassa kahden viikon takaisella Minneapolisin-vierailulla, jossa Apu oli mukana. Kun teimme presidentin ja tämän puolison haastattelua, oli tapaamisen tunnelmassa jotain erityistä. 

Presidentti kehui puolisoaan ja sanoi, että tämä on häntä kysytympi puhuja. Pariskunnan keskinäiset katseet ja hymyt olivat lämpimiä, ja vaativan New Yorkin -matkan ja YK:n yleiskokouksen jälkeen tunnelma oli leppoisa myös haastattelun aikana. 

Kun valokuvaaja Timo Pyykkö kuvasi presidenttiparia Minneapolisin konserttitalolla, Jenni Haukiolla oli  yllään kaunis, suoralinjainen leninki. Se ei vielä paljastanut suurta salaisuutta, mutta kaunis hän oli kuten monet amerikansuomalaiset Haukiota kehuivat.

Presidenttipari avioitui 3.1.2009. Tuleva lapsi on Jenni Haukiolle ensimmäinen ja Sauli Niinistölle kolmas. Hänellä on kaksi aikuista poikaa edellisestä avioliitostaan.

teksti Liisa Talvitie, kuva Timo Pyykkö

Kommentoi »