”Postinumero ja ihmisten mielikuvat vaikuttavat hintoihin todella paljon” – Sini Korpinen alkoi etsiä asuntoa naapurikaupunginosasta ja yllättyi
Poliittinen koti
”Postinumero ja ihmisten mielikuvat vaikuttavat hintoihin todella paljon” – Sini Korpinen alkoi etsiä asuntoa naapurikaupunginosasta ja yllättyi
4−5 h + k + parveke, 108 m2 Koskela, Helsinki. Helsingin kokoomuksen Sini Korpinen vaihtoi Käpylän naapurin Koskelaan.
1Kommenttia
Julkaistu 28.4.2023
Image

Muutimme tähän kotiin neljä ja puoli vuotta sitten. Aiemmin asuimme kolmiossa Käpylässä. Olen kotoisin Kuopiosta, jossa vanhempani asuvat edelleen. Aina kun he tulevat käymään meillä, he myös viipyvät pitkään. Kolmio kävi siihen ahtaaksi, ja piti saada yksi huone lisää.

Etsimme isompaa asuntoa ensin Käpylästä, mutta jossain vaiheessa katse kääntyi viereen Koskelaan. Hinta oli iso tekijä. Tämä neliö maksoi satatuhatta euroa vähemmän kuin kolmiomme Käpylässä. Asunto oli myös todella hyvässä kunnossa. Mitään suurta remonttia ei tarvittu. Eteisen järjestelimme uusiksi, vaihdoimme keittiön kaapinovet ja maalasimme vähän seiniä.

”Rakastan pelaamista, koska rakastan voittamista. Myös palapelit ovat minusta tosi rentouttavia. Olen antanut lasteni räpelöidä kaikkia pelejä vauvasta asti. On hauskaa, että 6,5-vuotiaan kanssa pystyy jo pelaamaan Splendorin kaltaista strategiapeliä ihan hyvin.”

Diili oli niin hyvä, että tankkasin pitkään papereita ja etsin, mikä tässä on vikana. Yhtiössä oli toki tulossa muun muassa iso ja kallis julkisivuremontti, mutta kyllä postinumero ja ihmisten mielikuvat vaikuttavat hintoihin todella paljon. Jotkut ihmiset esimerkiksi ajattelevat, että Koskelan koulu on jotenkin huono koulu. Eihän se oikeasti ole, lapset tykkäävät olla siellä ja siitä kuulee lähialueen ihmisiltä paljon hyvää.

”Luin Käpylän Facebook-ryhmässä parikymppisestä ukrainalaisesta pakolaistytöstä, joka keräsi maalaustöillä rahaa kotiinpaluuseen. Hänen työnsä olivat hienoja ja hän oli superihana tyyppi. Annoin hänelle vapaat kädet maalata sellainen muraali, joka hänestä tuntuu hyvältä.”

Omat lapseni käyvät viereisessä päiväkodissa, jossa heillä on kavereita monenlaisista taustoista. Minusta on tärkeää, että toistensa luona leikkimässä käydessään lapset näkevät jotain muutakin kuin pelkkää ylemmän keskiluokan elämää.”

Poliittinen koti -palstalla kurkistetaan kaupunginvaltuutettujen koteihin.

1 kommentti