Tuulilasi

Porschen Boxsterin ärhäkimmän version nimi on Spyder – katto auki vain käsipelillä

Porschen Boxsterin ärhäkimmän version nimi on Spyder – katto auki vain käsipelillä

Porsche Boxster Spyder julkaistiin New Yorkin autonäyttelyn avauspäivänä. Nyt julkistettu Spyder on toistaiseksi tehokkain koskaan valmistettu Boxster.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Porsche
Mainos

Moottorina on 911 Carrerasta tuttu 375-hevosvoimainen 3,8-litrainen bokseri. Moottorin suorituskyky on ottanut ison harppauksen eteenpäin toistaiseksi tehokkaimmasta Boxster GTS:stä (330 hv).

Spyderiin on tarjolla ainoastaan kuusilovinen manuaaliaski. Tämä toivottavasti pitää puristit tyytyväisinä. Boxster on myös käynyt todellisella laihdutuskuurilla, sillä painoa on viilattu pois jopa 105 kg verrattuna GTS-malliin.

Toisin kuin Cayman GT4, Spyderia ei ole kehittänyt Porschen Motorsport-osasto. Tosin Porschen spesialistit ovat konsultoineet runsaasti auton kehitystyötä.

Tärkeimmät suorituskykypäivitykset liittyvät Carrerasta otettuihin jarruihin sekä aiempaa jäykempään sekä matalampaan jousitukseen. Spyderin saa myös tilattua ilman navia tai ilmastointia, tosin ne eivät myöskään maksa ekstraa.

Uudessa Boxster Spyderissa on myös edeltävän Spyderin tapaan erittäin kevyt, käsikäyttöinen kangaskatto. Muotoilupiirteet on otettu Cayman GT4:stä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 1.4.2015