Tuulilasi

Porschelta kova päätös - ei enää dieseleitä

Porschelta kova päätös - ei enää dieseleitä
Bloombergin mukaan Porsche ei aio enää jatkossa tarjota asiakkailleen dieselautoja. Brändi keskittyy jatkossa bensiiniautoihin, hybrideihin ja sähköautoihin.
Julkaistu: 24.9.2018
Porsche tiedotti asiasta sunnuntaina ja perusteli päätöstä dieselien myynnin romahduksella.
”Meille urheiluautojen valmistajana diesel on aina ollut melko alisteisessa asemassa. Porsche ei halua kuitenkaan tuomita dieselmoottoreita, se on edelleen tärkeä moottoriteknologia”, Porsche tiedotti.
Porsche investoi kaikkiaan kuusi miljardia euroa sähköistymiseen vuoteen 2022 mennessä.
”Dieselien osuus henkilöautomyynnistämme oli viime vuonna 12 %. Koska diesel on ollut meille aina kakkosroolissa, olemme päättäneet, että tulevaisuutemme on dieselvapaa”, sanoo Porshen pääjohtaja Oliver Blume.
Myös Porsche on sotkeentunut Volkswagen Groupin dieselskandaaliin, mikä on vaikuttanut osaltaan myyntilukuihin. Yhtiö keskeytti dieselautojensa myynnin helmikuussa, kun Saksan viranomaiset alkoivat tutkia sen autojen mahdollisia laittomia päästöjä vähentäviä ohjelmistoja. Sellainen löytyikin 8-sylinterisestä Cayennesta.
Toukokuussa viranomaiset määräsivät Porschen kutsumaan Euroopassa takaisin korjauksiin kaikkiaan 60 000 Cayennen ja Macanin dieseliä.
Porschen mukaan hybridiautot ovat alkaneet kiinnostaa sen asiakkaita yhä enemmän. Esimerkiksi 63 % neliovisen Panamera coupen ostajista valitsee jo hybridin. Ensi vuonna Porsche julkistaa ensimmäisen täyssähköisen autonsa Taycanin.
1 kommentti