Tuulilasi

Porsche valmis tiukentuviin päästörajoihin: "Ei mitään ongelmaa"


Porschella uskotaan, ettei sillä tule olemaan mitään vaikeuksia selviytyä EU:n seuraavista päästörajoituksista, koska vuoteen 2025 mennessä puolet Porschen mallistosta on sähköistetty.
Kuvat Porsche

Euroopan komissio on ehdottanut uusille autoille 30 % tiukennusta nykyisistä hiilidioksidipäästöistä vuoteen 2030 mennessä. NEDC-mittausten pitää olla alle 67 grammaa kilometriä kohden. Puolet tavoitteesta pitää saavuttaa jo vuoteen 2025 mennessä.

“Meillä ei tule teknisesti olemaan mitään ongelmia näiden tavoitteiden kanssa”, sanoo Porschen kehitysjohtaja Michael Steiner Automotive Newsille.

Autoalan lobbari VDA on ilmaissut, että päästötavoitteet ovat liian tiukat ja jopa mahdottomat saavuttaa, mutta Porschella ollaan eri mieltä.

”Olen enemmän huolissani siitä, että päästörajoilla tapetaan polttomoottoriautot kokonaan. Ihannetila on, että meillä on tarjolla paljon sähköisiä malleja, mutta myös polttomoottoriautoja niitä haluaville asiakkaille. Asiakkaat ovat niitä, joiden tulisi päättää asiasta. Sähköautojen houkuttelevuuden pitäisi johtaa laajaan valikoimaan ja valinnanvapauteen.”

Porschen tavoitteena on tuoda joka vuosi markkinoille yksi sähköauto tai hybridi vuoteen 2025 saakka. Vuonna 2019 se tuo myyntiin 600-hevosvoimaisen Mission E sedanin, seuraavana vuonna tulee sähköauto Macan.

Julkaistu: 24.11.2017