Tuulilasi

Porsche välittää vanhoista malleistaan – tehdasuusi kojelauta yli 40-vuotiaaseen autoon!


Porsche tarjoaa vuosina 1967–1975 valmistettuihin 911-malleihin täysin uutta mutta alkuperäistä vastaavaa kojelautaa.
Teksti Max Lange
Kuvat Porsche

Porsche on löytänyt mielenkiintoisen markkinaraon tarjoten tehdasuusia varaosia jopa yli 40-vuotiaisiin klassikkoautoihin. Tämä parantaa myös merkin imagoa, sillä he osoittavat välittävänsä myös vanhojen malliensa omistajista.

Kojelauta on tarjolla Porsche Classicin listalla, ja se maksaa Saksassa 952 euroa veroineen. Uusvanhan kojelaudan sisuskalut ovat moderneista materiaaleista, mutta päällisin puolin se on täysin identtinen alkuperäisosien kanssa.

Porsche lupaakin, että kojelaudan pintojen materiaalit näyttävät ja tuntuvat samalta kuin alkuperäisessä. Myös kojelaudan asettumiselle asennukselle luvataan 100 prosentin tarkkuus.

Tapa, jolla kojelauta vaihdetaan, on myös alkuperäinen, mikä tarkoittaa tuulilasin irrottamista. Siksi Porsche ei suosittele kojelaudan vaihtoa kotioloissa.

Aiemmin Porsche on tarjonnut myös alkuperäisen näköistä, mutta modernit sisuskalut sisällään pitävää radionavigaattoria tämän ikäisiin klassikko-Porscheihin.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 2.6.2015