Tuulilasi

Porsche: täyssähköinen 911 poissuljettu, mutta hybridivoimanlähde mahdollinen


Australilainen Caradvice on saanut haastattelussaan selville, että tulevaisuudessa Porsche 911 voi hyvinkin sisältää hybridivoimanlähteen.
Teksti Max Lange
Kuvat Porsche

Vaikka Porsche 911-malliston hiljattainen turboistuminen on aiheuttanut joissakin porinaa, ei ahtaminen välttämättä riitä ympäristöpaineiden edessä. Uusimman 911 Carrera-mallin lanseeraustilauksessa Caradvicelle puhunut Porsche-edustaja kertoo, että he selvittävät parhaillaan hybridin sopivuutta malliin.

Paineita sähköistymiselle aiheuttaa etenkin se, että joissakin kaupungeissa lähitulevaisuudessa saa ajaa ainoastaan päästöttömästi. Hybridi-tekniikan suurin ongelma ei ole 911:n tapauksessa filosofinen, vaan tekninen.

Porschen bokserimoottoreiden kehitystyöstä vastaava Thomas Wasserbach kertoo, että suurin ongelma on hybridijärjestelmän tuoma lisäpaino. Etenkin urheiluautoissa ylimääräiset lisäkilot eivät ole tervetulleita. Hybridijärjestelmästä tulisi varmastikin lisätehoa, mutta myös liian paljon kiloja.

Nykyinen 911-sukupolvi ei tue hybridijärjestelmää, koska auton perusrakennetta ei ole suunniteltu akkuja varten. Hybridi-mallia on siis joka tapauksessa odotettava vasta seuraavaan sukupolveen. Porschella on kokemusta hybridimalleista mm. 918 Spyderista ja sekä Panameran ja Cayennen hybridimalleista.

Tarpeeksi kevyt hybridijärjestelmä löytyisi esimerkiksi yhtiön Le Mans –kilpurista, mutta sen tekniikan tuominen tuotantoautoon olisi liian kallista, kertoo Wasserbach.

Pelkällä sähköllä kulkeva Porsche 911 on toistaiseksi vaihtoehto, joka ei tule kysymykseen Wasserbachin mukaan niin kauan kuin polttomoottorit ovat laillisia. 911-mallissa on hänen mukaansa oltava bokserimoottori.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 12.11.2015