Tuulilasi

Porsche Taycan: 600 hevosvoimaa ja 500 kilometriä yhdellä latauksellaPorsche Taycan: 600 hevosvoimaa ja 500 kilometriä yhdellä latauksella

Asiakkaat ovat jo täyttäneet pitkää odotuslistaa saadakseen alleen mahdollisimman pian Porschen ensimmäisen täyssähköauton Taycanin. Siitäkin huolimatta, ettei autoa ole vielä edes julkistettu.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat Porsche

Porsche on vahvistanut suorituskykylukemat, auto kiihtyy nollasta sataan 3,5 sekunnissa, kahteen sataan alle 12 sekunnissa. Kaksi sähkömoottoria jakaa tehoja jatkuvasti kaikille pyörille.

Vielä kehitysvaiheessa auton nimi oli Mission E.

Porsche alkoi ottaa tilauksia vastaan aiemmin tässä kuussa. Porsche ei kuitenkaan kerro, kuinka paljon autoa on toistaiseksi varattu. Tuotantoauto julkistetaan näillä näkymin ensi vuonna ja asiakkaille se tulee vuonna 2020.

”Asiakkaiden reaktiot ovat olleet fantastisia ihan siitä hetkestä asti, kun konseptiauto julkistettiin”, sanoo Porschen Iso-Britannian toimitusjohtaja Alexander Pollich.

”Porschen historiahan alkoi sähköautolla jo vuonna 1898, mikä antaa meille paljon inspiraatiota ja motivaatiota. Toki tuossa välissä oli pitkä kuilu, mutta olemme kehittäneet hybridejä jo pitkään etulinjassa ja nyt käytämme perintöämme sekä kaikkea oppimaamme tarjotaksemme asiakkaillemme ykkösluokan sähköautoja.”

“Seuraavista 18 kuukaudesta tulee todella kiehtovat, kun kehitämme autoa ja tulemme julkistamaan sen. Asiakkaamme kyselevät koko ajan jälleenmyyjiltä, miten he pääsisivät tilauslistojen kärkeen, he myös kärttävät autosta koko ajan lisää informaatiota”, Pollich sanoo.

Pollich myöntää Teslan markkinajohtajuuden sähköautojen kategoriassa.

”He ovat olleet alan pioneereja ja asettaneet riman korkealle kaikille muille. Me Porschella aiomme kuitenkin nostaa sen riman vielä korkeammalle. ”

Julkaistu: 1.8.2018