Tuulilasi

Porsche-pomo: Emme aio tehdä robottiautoja, sillä Porsche-kuskit haluavat ajaa autojansaPorsche-pomo: Emme aio tehdä robottiautoja, sillä Porsche-kuskit haluavat ajaa autojansa

Porschen tuore toimitusjohtaja Oliver Blume on kertonut saksalaislehdelle antamassaan haastattelussa, että urheiluautomerkki ei aio seurata muiden luksusmerkkien esimerkkiä itsestään ajavien autojen kehityksessä.
Teksti Max Lange
Kuvat Porsche

Westfalen Blattille puhunut Blume perustelee ratkaisua sillä, että Porschen asiakkaat haluavat ajaa itse omilla autoillaan. Sähköistyminen on kuitenkin tärkeä kehityskohde Porschelle.

Blume pamautti myös, ettei Porsche aio liittoutua minkään suuren teknologiayrityksen kumppaniksi: ”iPhone kuuluu taskuusi, ei tien päälle”. Porsche uskoo, että heillä on riittävästi osaamista pysyä itsenäisinä mobiiliaikakaudellakin.

Vaikka Porsche ei aiokaan olla autonomisen ajamisen eturintamassa mukana, aikoo se tuoda pistokehybridiversion jatkossa jokaisesta mallisarjastaan, kertoo Blume. Vuonna 2018 luvassa on pistokehybridi-911, jolla voi ajaa noin 50 km pelkällä sähköllä, vahvisti Blume Westfalen Blattille.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 1.2.2016