Tuulilasi

Porsche kiirehtii Mission E:n tuotantoa – Tesla painaa päälle

1


Porsche kiirehtii Mission E:n tuotantoa – Tesla painaa päälle

Porsche pyrkii samaan uuden sähköisen Mission E:n markkinoille jo 2020 pystyäkseen haastamaan vakavasti vuotta aiemmin myyntiin tulevan Teslan Model S:n.
Kuvat Porsche

Kyseessä on Porschen ensimmäinen täyssähköauto. Siihen tulee myös 4-tason autonomiaa ja 15 minuutin pikalataus.

Auto bongattiin hiljattain testiympäristössä Skandinaviassa ja Porsche haluaa, että se julkistetaan jo ensi vuonna. Se käyttää 800V latausteknologiaa, mikä on tulevaisuutta. Mission E:ssä on kaksi sähkömoottoria, joista lohkeaa ainakin 590 hevosvoimaa, auto kiihtyy nollasta sataan 3,5 sekunnissa. Yhtiön mukaan töitä on vielä sen kanssa, että auton käsittely saadaan vastaamaan valtavia voimia.  

Porsche on testannut Mission E:n yksityiskohtia 18 kuukautta. Panameraan perustuva testiversio nähtiin jo vuonna 2016. Auton kehityksestä on vastannut Stefan Weckbach, joka oli luomassa myös uutta Boxteria.

Porschen auto tehdään Volkswagen Groupin J1-alustalle, joka on yksi konsernin kolmesta uudesta sähköautoalustasta. Alusta on hyvin erilainen kuin toinen uutuus C-BEV, jolle tehdään mm. Audin uusi E-tron SUV.

”J1 tarjoaa matalan lattian, kun taas C-BEV on rakennettu eri tavalla, se on nimenomaan korkeamman lattian alusta, joka sopii esimerkiksi SUV:eille”, sanoo Porschen puheenjohtaja Oliver Blume.

Rakenteellisista eroista huolimatta Blume vahvisti, että sekä Mission E että E-tron jakavat tismalleen saman litiumioniakkuteknologian.

Porschen on huhuttu tekevän akkuyhteistyötä Hitachin kanssa. Blumen mukaan ratkaisu antaa mahdollisuuden ladata 80% akuista vain 15 minuutissa.

Julkaistu: 12.3.2018