Tuulilasi

Porsche joutui nöyrtymään faniensa edessä – manuaalivaihteisto jatkossa myös GT3-katutykkiinPorsche joutui nöyrtymään faniensa edessä – manuaalivaihteisto jatkossa myös GT3-katutykkiin

Porsche 911 GT3 on yksi legendaarisimmista ajajien autoista, mutta sitä ei uusimmassa sukupolvessaan ole saanut manuaalivaihteisena. Nyt asia muuttuu.
Teksti Max Lange
Kuvat Porsche

Porsche 911-malliston huipulla sijaitseva GT3 on ollut saatavilla ainoastaan PDK-kaksoiskytkinvaihteistolla. Tätä Porsche on selittänyt sillä, että ihminen ei voi vaihtaa vaihteita yhtä nopeasti kuin kone. PDK:lla varustettu GT3 on nopeampi kuin manuaali.

Porsche-fanit eivät päätöksestä pitäneet, ja huhuilivat pitkään manuaalin perään. Nyt Porsche on päättänyt nöyrtyä, ja yhtiö kehittelee uutta manuaalivaihteista 911 R -mallia, joka suunniteltu nimenomaan kuljettajan ajokokemuksen ehdoilla, eikä vain absoluuttisen kierrosajan ehdoilla.  

Car and Driverin haastattelun mukaan myös seuraavan sukupolven GT3 tulee saamaan sekä manuaali- että kaksoiskytkinlaatikon. Manuaali olisi nykyisistä Carrera-malleista poiketen kuusilovinen, eikä seitsemänlovinen.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 3.11.2015