Tuulilasi

Porsche ja Audi jättämässä nokittelun – kehittävät seuraavan sukupolven pohjarakennetta yhdessä

Porsche ja Audi jättämässä nokittelun – kehittävät seuraavan sukupolven pohjarakennetta yhdessä
Porsche ja Audi ryhtyvät kehittämään yhdessä seuraavan sukupolven pohjarakenteita, jotka liittyvät digitalisaatioon, autonomiseen ajamiseen ja sähköistymiseen.
Teksti Max Lange
Kuvat Audi

Toki Porsche ja Audi ovat aiemminkin tehneet VW-konsernin sisällä yhteistyötä, mutta merkkien projekteihin on liittynyt myös sisäinen kilvoittelu. Molempien merkkien insinöörit ovat halunneet osoittaa parhaimmuutensa, mutta tämä ei ole aina tarkoittanut fiksuinta mahdollista resurssien käyttöä.

Nyt Porsche ja Audi katsovat vahvasti vuoteen 2025, jolloin etenkin sähköistyminen ja autonominen ajaminen ovat liikkumisen keskiössä. Audin toimitusjohtajan, Rupert Stadlerin mukaan molemmat yritykset yhdistävät parhaat voimansa yhteen, kertoo Autoexpress.

Porsche on aiemmin suhtautunut kriittisemmin yhteistyöprojekteihin, koska he ovat olleet vähemmän halukkaita kompromisseihin, jotka vaikuttavat esimerkiksi auton ajettavuuden tai suorituskyvyn heikentämiseen esimerkiksi kustannusten tai tilojen osalta. Porschen Oliver Blume toteaakin, että brändit aiotaan pitää selkeästi erillään. Yhteistyötä tehdään siellä, missä se on kaikin puolin järkevää.

Audi lanseeraa ensimmäisen kunnollisen täyssähköautonsa vuonna 2018 isokokoisen katumaasturin muodossa. Porsche puolestaan aikoo julkistaa Mission-E-konseptiin perustuvan urheilullisen täyssähköauton vuonna 2020.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 7.4.2017
Kommentoi »