Tuulilasi

Porsche innostui sähköautoista – Mission E:stä useampikin tuotantoversio


Porschella uskotaan sähköautojen kysynnän kasvavan rajusti. Kuten kaikki muutkin autonvalmistajat, myös Porsche puuhaa parhaillaan tulevan täyssähköautonsa kanssa. Työnimellä Mission E kulkeva auto tulee olemaan Porschen ensimmäinen täyssähköauto.
Kuvat Porsche

Suorituskykyisellä sedanilla uskotaan olevan niin paljon kysyntää, että Porsche aikoo Autocarin mukaan tehdä siitä heti useammankin eri version. Auton nimeä ei ole vielä julkistettu, mutta sen odotetaan tulevan myyntiin 2019 tai 2020.

Porschea kannustaa erityisesti sen Panamera E-Hybridin myynti, joka on jo 60 % Porschen koko mallistosta. Porsche uskoo kysynnän kasvavan edelleen, kun eri valtiot tarjoavat kannustimiaan sähköautoihin vaihtaville. Tavoitteena on myydä 20 000 sähkösedania vuodessa heti, kun myynti saadaan käyntiin.

Mission E:ssä on kaksi sähkömoottoria, neliveto ja 600 hevosvoimaa. Yhdellä latauksella sillä pitäisi pystyä ajamaan 500 kilometriä. Autoon tulee myös yhdessä Hitachin kanssa kehitetty 800V pikalataussysteemi, jolla akkujen kapasiteetista 80 % saadaan täyteen vain 15 minuutissa. 

Julkaistu: 11.12.2017