Tuulilasi

Porsche-harvinaisuus saapuu myös Suomeen – rajoitettu Martini-erä


Porsche 911 S-mallista on julkaistu Martini Racing Edition erikoisversio, jota rakennetaan vain 80 kappaletta. Auto tulee myyntiin myös Suomessa.
Kuvat Porsche

1970-luvulla Porsche ja Martini olivat maaginen yhdistelmä maailman kilparadoilla. Eittämättä tyylikkäät vauhtiraidat ovat kuitenkin vuosien saatossa hävinneet Porschejen kyljistä. Esimakua Martinin ja Porschen yhteistyöstä saatiin konseptivaiheessa olleen 918 Spyderin maalipinnalta.

Nyt Porsche on julkistanut vain 80 kappaletta tehtävän 911 S erikoismallin, johon tulee Martini Racing -raidat. Sinipunaiset viivat kulkevat auton kyljissä, konepellissä, katossa ja takasiivessä. Auton erikoisolemuksen pitäisi siis näkyä jokaisesta kulmasta. Värivaihtoehdot uutuusmallille ovat valkoinen tai musta.

Vakiona erikoismalliin kuuluvat sport design-ratti ja Sport Chrono-paketti. Konehuoneessa möyryää 3,8-litrainen bokserikone, josta irrotetaan 400 hv. Suorituskyky on samalla tasolla kuin 911 Carrera S:ssä.

Auto tulee myyntiin kesäkuussa kahdeksassa Euroopan maassa, johon myös Suomi kuuluu. Ei ole kuitenkaan tiedossa, montako yksilöä Suomeen on varattu. Autosta kiinnostuneiden kannattanee toimia nopeasti.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 10.6.2014