Tuulilasi

Porsche esitteli uuden Cayenne E-HybridinPorsche esitteli uuden Cayenne E-Hybridin

Porsche on julkistanut uuden sähköisen Cayenne E-Hybridin. Siinä on käytetty samaa PHEV-teknologiaa kuin erinomaisesti myyneessä Panamera 4 E-Hybridissä.
Kuvat Porsche

Nelivetoisessa SUV:ssa on tosin Panameran 2,9-litraisen moottorin sijaan 3,0-litrainen V6-moottori. Automaattivaihteisto on kahdeksanportainen Tiptronic S. Hevosvoimia on 456 ja vääntöä 700 Nm. Huippunopeus on 250 km/h ja Cayenne kiihtyy nollasta sataan 5,0 sekunnissa.

Porschen mukaan pelkällä sähköllä voi ajaa 44 kilometriä ja silloin maksiminopeus on 135 km/h. Auton polttoaineenkulutus on Porschen mukaan vain 3,3 litraa 100 kilometrillä, mikä tekee siitä kaikkien aikojen taloudellisimman SUV:n.

Dieselversiota autosta ei ole. Tällä hetkellä Porschella ei ole yhtään dieselmallia myynnissä, mutta ensi vuonna Cayennesta pitäisi tulla dieselversio.

Cayennesta odotetaan Panameran tapaan myyntimenestystä. Viime vuonna Panameraa myytiin bensiinikoneella 35 % sen kokonaismyynnistä, lataushybridinä 50 %.

Uuden moottorin lisäksi Cayenne E-Hybridiin tulee uutta kuljettajaa avustavaa tekniikkaa kuten värillinen heijastusnäyttö suoraan kuljettajan silmien eteen tuulilasiin. Mukana on myös kehittyneempi mukautuva vakionopeudensäädin, lämmitettävä tuulilasi, kauko-ohjattavat istuinten lämmitys- ja hierontatoiminnot.

Julkaistu: 2.5.2018