Tuulilasi

Porsche esittelee kaksi urheilullista nelilitraista uutuusmallia

Porsche esittelee kaksi urheilullista nelilitraista uutuusmallia
Porsche vahvistaa keskimoottoristen urheiluautojen valikoimaansa malliversioilla 718 Cayman GTS 4.0 ja 718 Boxster GTS 4.0. Kaksipaikkaisten uutuusmallien voimanlähteenä on 718 Spyderista ja 718 Cayman GT4:stä tuttu nelilitrainen ja kuusisylinterinen bokserimoottori, joka kehittää tehoa 400 hv (294 kW).
Julkaistu: 17.1.2020

Kuusivaihteiseen käsivaihteistoon ja sporttipakosarjaan yhdistetty moottori tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn. Sen ansiosta molemmat uutuusmallit kiihtyvät nollasta sataan kilometriin tunnissa 4,5 sekunnissa ja saavuttavat 293 km/h:n huippunopeuden. Vakiovarusteluun kuuluva, ajokorkeutta 20 millimetrillä madaltava PASM-aktiivijousitus sekä mekaanisella taka-akselin tasauspyörästön lukolla varustettu Porsche Torque Vectoring (PTV) järjestelmä takaavat täydellisen tasapainon dynaamisten ajo-ominaisuuksien ja jokapäiväisen mukavuuden välillä. Uutuusmalleissa on vakiona myös Sport Chrono paketti, joka vahvistaa niiden urheilullista luonnetta entisestään. Mustat muotoiluelementit ja tumma Alcantara®-verhoilu antavat uusien 718 varianttien ulkomuodolle ja sisätiloille erityisen GTS-säväyksen.

Uutuusmallien tehokkaan nelilitraisen moottorin leimaa-antavana piirteenä on poikkeuksellinen taloudellisuus, kuten 718 Spyderissa ja 718 Cayman GT4:ssä. Vähäruokaisuuden takaavat mukautuva sylinterien ohjausjärjestelmä, joka keskeyttää ruiskutuksen toisessa sylinteriryhmässä moottorin toimiessa osittaisella kuormituksella, pietso-ohjattuja suuttimia hyödyntävä suoraruiskutus ja säädettävä imuventtiilien ajoitus. GTS-uutuusmallien voimanlähde tekee vaikutuksen myös suurilla tehoreserveillään ja välittömällä vasteellaan. Moottori saavuttaa 7800 kierroksen maksiminopeuden vaivattomasti. Kuusisylinterisen bokserin rikkaan äänimaailman lisätakuuna on kaksiputkinen sporttipakosarja, joka on integroituine bensiinihiukkassuodattimineen lainattu 718 Spyderista ja 718 Cayman GT4:stä. Satulamaisen muotoilunsa ansiosta pakosarja jättää tilaa myös mustalle takahelmalle, joka on erityisesti suunniteltu GTS-malleja varten.

Uusien 718 GTS mallien alusta takaa ketteryyden ja dynaamiset kaarreajo-ominaisuudet sekä jousitusmukavuuden, joka soveltuu myös jokapäiväiseen käyttöön. Vakiovarusteluun kuuluu PASM-aktiivijousitus (Porsche Active Suspension Management), jonka myötä ajokorkeus madaltuu 20 millimetriä. Lisävarusteena on saatavissa PASM-urheilujousitus, joka madaltaa alustaa edelleen 10 mm. Suorituskykyä parantavia vakiovarusteita ovat myös ajovakauden PSM-hallintajärjestelmä, jossa on erikseen valittava PSM Sport tila, Sport Chrono paketti, johon sisältyy päivitetty Porsche Track Precision App sovellus, dynaamiset vaihteiston kiinnikkeet (PADM) sekä mekaanisella taka-akselin tasauspyörästön lukolla varustettu Porsche Torque Vectoring (PTV) järjestelmä.

Uutuusmalleissa on mustat satiinikiiltoiset 20 tuuman vanteet ja suorituskykyiset renkaat (235/35 ZR 20 edessä ja 265/35 ZR 20 takana). Parannetussa jarrujärjestelmässä on ristiinporatut levyt ja punaiset jarrusatulat. Hiilikuitukeraamiset Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) -jarrut ovat saatavissa lisävarusteena.

Sisätiloihin on loihdittu yhtä aikaa sporttinen ja elegantti tunnelma tummalla Alcantara®-verhoilulla, joka kattaa Sport Seat Plus vakioistuinten keskiosat, ohjauspyörän, keskikonsolin, vaihdevivun ja molempien ovien kyynärnojat sekä 718 Cayman GTS 4.0 mallissa myös A-pilarit ja katon. Lisävarusteena saatavaan GTS-sisäverhoilupakettiin sisältyy myös kontrastiväri (vaihtoehtoisesti Carmine Red punainen tai kalkinharmaa) kierroslukumittarissa, turvavöissä, koristesaumoissa, pääntukien GTS-kirjailuissa ja lattiamattojen Porsche-teksteissä. Muotoiluosat ja keskikonsoli on valmistettu hiilikuidusta.

718 GTS 4.0 malleissa on vakiovarusteena Porsche Communication Management (PCM) tietoviihdejärjestelmä 7-tuumaisella korkean resoluution kosketusnäytöllä sekä Sport Chrono paketti, johon sisältyy parannettu Track Precision App sovellus. Moottoriurheilun maailmasta omaksuttu Track Precision App näyttää rata-ajon aikana suorituskykytietoja PCM-järjestelmän näytöllä ja tallentaa ne myöhempää analyysia varten. Reaaliaikaisia liikennetietoja hyödyntävä online-navigointimoduuli, puheohjaus ja Porsche Connect palvelut sekä BOSE® Surround- ja Burmester High-End Surround äänentoistojärjestelmät ovat saatavissa lisävarusteena.

Uutuusmallien tilauskirjat on nyt avattu. 718 Cayman GTS 4.0:n hinnat alkavat Suomessa 133 780,37 eurosta ja 718 Boxster GTS 4.0:n hinnat 137 102,15 eurosta sisältäen maakohtaisen varustelun.

Kommentoi »