Tuulilasi

Porsche ei luovu dieselautoistaPorsche ei luovu dieselautoista

Vaikka moni autonvalmistaja on jo alkanut hylkiä tuotannossaan dieselautoja, Porchella ajatellaan toisin. Uuden sukupolven Cayennesta ollaan lanseeraamassa myös dieselversio.
Kuvat Porsche

Myös Macan crossoveriin tule hyvin todennäköisesti tarjolle dieselmoottori.

“Me emme ole poistamassa dieseleitä valikoimistamme. Etenkin SUV-malleihin diesel sopii erittäin hyvin, koska niiltä vaaditaan usein hyvää vääntöä ja niillä ajetaan pitkiä matkoja”, sanoo Porschen myyntijohtaja Detlev von Platen.

Porsche esitteli uuden Cayennen viime vuonna Frankfurtin autonäyttelyssä. Macan saa kasvojenkohotuksen tänä vuonna, sen uuden sukupolven malli on tulossa vuonna 2021. Autosta odotetaan myös täyssähköistä versiota. Porsche tuleekin satsaamaan päästövaatimusten puristuksessa sähköistymiseen seuraavan viiden vuoden aikana kuusi miljardia euroa.

Automotive News kysyi von Platenilta, koska uusi Cayennen diesel tulee Eurooppaan?

”Hyvin todennäköisesti vielä tämän vuoden aikana."

Porsche ei itse valmista dieselmoottoreitaan vaan käyttää samaan VW Groupiin kuuluvan Audin moottoreita. Vaikka dieselit eivät ole Porschelle mikään keihäänkärki, ei niistä silti huhuista huolimatta olla luopumassa.

”Sellaiset tiedot eivät pidä paikkansa. Mutta eivät dieselautot ole meillä koskaan olleet merkittävässä roolissa, noin 14 % vuosittain myymistämme 246 000 autosta maailmanlaajuisesti on dieseleitä”, von Platen kertoo.

”Totta kai näemme potentiaalia sähköistymisessä. Jo nyt lataushybridiemme kysyntä on kova. Varsinkin uuden sukupolven lataushybridien, joiden ajosäde sähköllä kasvoi 50 kilometriin. Sillä näyttää olevan iso merkitys.”

Julkaistu: 27.2.2018